Call of Duty oyuncuları hacker saldırısına uğradı! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Call of Duty oyuncuları hacker saldırısına uğradı!

Call of Duty oyuncuları hacker saldırısına uğradı!

Kısa bir süre önce Microsoft ve Activision Blizzard’ın yaklaşan birleşmesi ile ilgili haberler yayıncının Call of Duty: Black Ops ve orijinal Modern Warfare 2 gibi eski Call of Duty oyunlarının çok oyunculu sunucularını ele almasına yol açtı. Sonuç olarak, nostaljiye kapılan çok sayıda oyuncu eski Xbox 360’larını geri aldı ya da bu klasik oyunları yeni Xbox Serisi konsollarına yükledi. The Verge, bu eski Call of Duty oyunları için çevrimiçi eşleştirme lobilerinde önemli bir artış olduğunu ve yaklaşık 100.000 oyuncunun eğlenceye yeniden katıldığını bildirdi.

Call of Duty oyuncuları hacker saldırısı
Call of Duty oyuncuları hacker saldırısı

Call of Duty Modern Warfare 2 Sunucularına Virüs Bulaştı

TechCrunch tarafından yayınlanan bir rapora göre, bilgisayar korsanları Call of Duty Modern Warfare 2 sunucularına virüs bulaştırmayı başardı. Kötü amaçlı yazılımın analizinde ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, kötü amaçlı yazılım oyunun çevrimiçi lobilerinde hızla yayılıyor. Steam forumlarındaki kullanıcılar bu sorunları bildiriyor. 26 Temmuz’da @Bee rumuzlu bir kullanıcı, “Bu oyunu kullanmadan önce bir virüs tarayıcınız olduğundan emin olun, hacklenmiş lobileri kullanarak saldırıyorlar” diyerek diğer oyuncuları uyardı.

Özellikle, kötü amaçlı yazılım çevrimiçi kötü amaçlı yazılım deposu VirusTotal’da keşfedildi. Uyanık bir oyuncu sunuculardaki gömülü kötü amaçlı yazılımı analiz etti ve Steam forumunda bunun bir solucan gibi göründüğünü paylaştı. Paylaşımında, “Dizeleri görebiliyorum: Solucan kontrol sunucusu tarafından devre dışı bırakıldı. Solucan kontrol sunucusundan veri alamadı. Solucan kontrol sunucusu tarafından öldürüldü. Solucan güncel.”  Activision çalışanları X (daha önce Twitter olarak anılıyordu) üzerindeki sorunları fark etti. Resmi Call of Duty Updates hesabı, “Steam’deki Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) için çok oyunculu oyun, bir sorunla ilgili raporları incelerken çevrimdışı hale getirildi” şeklinde bir mesaj yayınladı. Kötü amaçlı yazılımın çevrimiçi lobilerde bir oyuncudan diğerine otomatik olarak yayıldığı görülüyor, ancak bu kötü amaçlı yazılımın kesin nedeni hala belirsiz. Bilgisayar korsanlarının oyundaki hatalardan yararlanarak bilgisayarlarda kötü amaçlı kod çalıştırmış olabileceğine dair şüpheler var.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/rOGZEi1
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu