Threads, ChatGPT’yi geçerek 100 milyon kullanıcıya ulaşan en hızlı uygulama oldu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Threads, ChatGPT’yi geçerek 100 milyon kullanıcıya ulaşan en hızlı uygulama oldu

Threads, ChatGPT’yi geçerek 100 milyon kullanıcıya ulaşan en hızlı uygulama oldu

Meta’nın Twitter’daki rakibi Threads, piyasaya sürülmesinden bu yana sadece 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıyı geçti. Threads ayrıca ChatGPT’nin en hızlı büyüyen tüketici ürünü olma unvanını da ele geçirdi. Threads, 6 Temmuz 2023’te “1 milyar kişinin kullandığı herkese açık sohbet uygulaması” olma hedefiyle piyasaya sürüldü.

5 Günde 100 Milyon Kullanıcı

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Threads’te yayınladığı bir yazıyla lansmandan bu yana sadece 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşmanın kilometre taşını duyurdu. Ayrıca sosyal medya uygulamasına olan talebin ‘çoğunlukla organik’ olduğunu ve birçok promosyonun henüz açılmadığını belirtti.

Threads 100 milyon kullanıcı
Threads 100 milyon kullanıcı

OpenAI’nin üretken yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT, lansmanından sonraki 40 gün içinde 10 milyon günlük kullanıcıya ve lansmanından sonraki yaklaşık iki ay içinde 100 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşmıştı. O dönemde ChatGPT, Instagram, TikTok ve diğer sosyal medya devlerini açık ara farkla geride bırakarak günlük 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşan en hızlı ürün olmuştu.

Buna karşılık, bir şirket dosyasına göre Twitter’ın Temmuz 2022 itibariyle toplam 240 milyon günlük aktif kullanıcısı vardı. Bununla birlikte, web analiz firması Similarweb, Threads piyasaya sürülmesinin ardından Twitter’ın web trafiğinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 azaldığını belirtiyor.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, The Verge ile kısa süre önce yaptığı bir röportajda Threads uygulamasının kasıtlı olarak haber ve siyasetten uzak duracak şekilde tasarlandığını açıkladı. Bu tür içeriklerin aşırı incelemeye ve olumsuzluğa davetiye çıkardığını ve uygulamanın bütünlüğünü tehlikeye attığını belirtti.

Twitter, Meta’yı şirketin en son sosyal medya girişiminin geliştirilmesinde ticari sırlarını kullanmakla suçladı. Elon Musk liderliğindeki platform, Meta’dan gizli verileri kullanmayı bırakmasını talep etti ve olası bir dava tehdidinde bulundu. Elon Musk’ın geçen yıl Ekim ayında sosyal medya devini 44 milyar dolara satın almasının ardından Twitter’a pek çok alternatif ortaya çıktı. Ancak bu alternatiflerin hiçbiri bu kadar başarılı olamadı.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/G0BKvXF
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu