Windows 11 23H2 şimdi Sürüm Önizleme Insider’larına sunuluyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Windows 11 23H2 şimdi Sürüm Önizleme Insider’larına sunuluyor

Windows 11 23H2 şimdi Sürüm Önizleme Insider’larına sunuluyor

Microsoft, işletim sisteminin bir sonraki ana sürümü olan Windows 11 23H2, bu yılın sonlarında genel sürümden önce kurumsal testler için Sürüm Önizleme Kanalına kayıtlı Insider’lara sunmaya başladı.

Windows 11 2023 Güncellemesi olarak da bilinen bu sürüm, 2023’ün dördüncü çeyreğinde yayınlanacak, Windows 11 22H2 ile aynı kod tabanına ve hizmet dalına sahip olacak ve yeni sunulan tüm özellikleri içerecek.

Windows 11 23H2
Windows 11 23H2

Windows Insider Ekibi, “Bugün Windows 11, sürüm 23H2 Build 22631’i (Windows 11 2023 Güncellemesi), Windows Insider Program for Business katılımcılarının kuruluşlarındaki cihazlarda doğrulamaları için Sürüm Önizleme Kanalı’nda kullanıma sunuyoruz” dedi.

Ticari cihazlara Windows 11, sürüm 23H2 özellik güncellemesi Windows Update for Business (WUfB), Windows Server Update Service (WSUS) veya Azure Marketplace aracılığıyla sunulacaktır. Bu tür cihazlar Windows 10 Home sürümünü çalıştırmaz ve BT yöneticileri tarafından yönetilir, toplu lisans anahtarına veya ticari kimliğe sahiptir veya bir etki alanına katılmıştır. Windows 11, sürüm 22H2 çalıştıran sistemler için sürüm 23H2’ye geçiş, bir etkinleştirme paketi (eKB) içeren kolaylaştırılmış bir güncelleme işlemi aracılığıyla yapılacaktır.

“Windows 10, sürüm 1903’ten 1909’a güncelleme yaptığınızı hatırlıyor musunuz? Ya da Windows 10, sürüm 20H2’den 22H2’ye kadar olan son güncellemeleri nasıl yönettiğinizi?” diyor Windows Servis ve Teslimat Müdürü Jason Leznek Temmuz ayında. “Bu kadar basit olacak. Ayrıca, her iki sürüm de aynı kaynak kodunu paylaştığından, sürümler arasında uygulama veya cihaz uyumluluğu konusunda endişelenmenize gerek yok.”

Windows Insider Arayanlar için de Mevcut

Microsoft ayrıca Windows Update “arayıcı” özelliği aracılığıyla Sürüm Önizleme Kanalındaki Windows Insider’lar için Windows 11 23H2 erişimi genişletmektedir.

Bu, Windows 11 için donanım gereksinimlerini karşılayan mevcut Sürüm Önizleme Kanalı Insider’larının Ayarlar > Windows Update’e gidebilecekleri ve buradan Windows 11, sürüm 23H2 Build 22631’i indirip yükleme seçeneğine sahip olacakları anlamına gelir. Bilgisayarlarını Windows 11 23H2 yükselttikten sonra Insider’lar standart aylık güncelleme süreci aracılığıyla rutin hizmet güncellemelerini otomatik olarak almaya devam edeceklerdir.

Windows Insider Programına kaydolmak ve cihazınızı Sürüm Önizleme Kanalına kaydettirmekle ilgili ayrıntılı rehberlik için bu ayrıntılı talimatlara başvurabilirsiniz. Microsoft ayrıca bugün yeni Microsoft Copilot ve yapay zeka destekli Paint, Ekran Alıntısı aracı ve ClipChamp sürümleri de dahil olmak üzere 150’den fazla yeni özellik içeren Windows 11 22H2 ‘Moment 4’ güncellemesini yayınladı. Bugünkü güncelleme ayrıca kullanıcıların parolasız geçiş yapmalarına yardımcı olan yeni bir parola yönetim panosu ve sistemlerinin saldırı yüzeyini azaltmaya yönelik araçlar da getiriyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/N7E4uDh
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu