Elon Musk’ın Twitter (X) Değeri 44 Milyar Dolarlık Satın Almadan %71 Azalarak 12 Milyar Dolara Düştü - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Elon Musk’ın Twitter (X) Değeri 44 Milyar Dolarlık Satın Almadan %71 Azalarak 12 Milyar Dolara Düştü

Elon Musk’ın Twitter (X) Değeri 44 Milyar Dolarlık Satın Almadan %71 Azalarak 12 Milyar Dolara Düştü

Elon Musk şüphesiz dünyanın en zengin ve en başarılı kişilerinden biri. Tesla ile elektrikli araç pazarını yaratan bir milyarder olarak, SpaceX ve Starlink ile uzayı da fethediyor. Ancak tüm bu başarılı girişimlerine rağmen Musk, son dönemde öncelikle 44 milyar dolara satın aldığı Twitter (X) ile anılıyor. Ne yazık ki, sağda solda para kaybeden platform, şu anda Elon Musk’ın satın aldığından %71 daha az değerde. İşte ayrıntılar…

X’in Değeri Satın Almaya Göre %71 Düşüşle 12 Milyar Dolar Oldu

Elon Musk’ın Twitter’ın başına geçtiğinden beri iyi bir gece uykusu uyumadığını söylesek herhalde yalan olmaz. Sürekli olarak platformun en büyük sorunu olan para kazanma sorununu çözmek için çalışıyor. Elbette bu süreçte bazı hatalar oluyor ve Musk eleştirilere çok dikkatli yanıt vermiyor.

Elon Musk'ın Twitter (X) Değeri
Elon Musk’ın Twitter (X) Değeri

Örneğin, geçtiğimiz günlerde platform antisemitizmle suçlandı. Konuyla ilgili düşünceleri sorulduğunda Musk, reklam verenlerle ilgili olarak “siktirin gidin” ifadesini kullandı. Elbette bu tepkiler mevcut sorunları çözmek yerine yeni sorunlara neden oldu.

Aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok şirket Twitter ile olan reklam anlaşmalarını feshetti. Musk’ın liderliğinde şirket bu tür sorunları önlemek ve reklama bağımlılıktan kaçınmak için bazı adımlar attı. Örneğin, Grok AI, X Premium aboneliği aracılığıyla reklamsız akış ve küratörlü paylaşım gibi özellikler sundu. Ancak, X’in değeri düşmeye devam ettiği için bu işe yaramamış gibi görünüyor.

Başlangıçta Elon Musk’ın X’i satın almasını destekleyen bir yatırım fonu olan Fidelity, platformun değerini %71,5 oranında düşürdü. Bu düşüş, platformun 2022’deki 44 milyar dolarlık satın alma değerinin yalnızca %28,5’ine denk gelmesine yol açtı. Bu arada, Meta ve Snap gibi rakipler, kendilerini X’e kıyasla daha güvenli reklam seçenekleri olarak konumlandırarak hisse senedi değerlerinde artış yaşadı.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/yJRvwS5
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu