Apple, yapay zeka özelliklerini iPhone’a getirmek için OpenAI ile görüşüyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple, yapay zeka özelliklerini iPhone’a getirmek için OpenAI ile görüşüyor

Apple, yapay zeka özelliklerini iPhone’a getirmek için OpenAI ile görüşüyor

Apple, iPhone için yakında çıkacak olan iOS 18 işletim sisteminin yeteneklerini geliştirmek için önde gelen yapay zeka şirketleriyle aktif olarak ortaklıklar kurmaya çalışıyor. Cupertinolu şirket, OpenAI ile şirketin jeneratif yapay zeka teknolojisini iPhone’un yeni özelliklerine dahil etmek için görüşmeler yürütüyor.

Apple, iPhone’un Yapay Zeka Özellikleri için OpenAI ile Görüşmeleri Yeniledi

Bu hamle, Apple’ın iOS 18’i tanıtması ve yapay zeka destekli en son özelliklerini sergilemesi beklenen Haziran 2024’teki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’ndan (WWDC) yaklaşık bir buçuk ay önce geldi.

Apple, iPhone'un Yapay Zeka Özellikleri için OpenAI ile Görüşmeleri Yeniledi
Apple, iPhone’un Yapay Zeka Özellikleri için OpenAI ile Görüşmeleri Yeniledi

Apple’ın amacı, bu yapay zeka özelliklerini cihazlarına sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş olarak konumlandırmak ve şirketin marka kimliğinin temel ilkelerinden biri olan sağlam gizlilik korumalarına güçlü bir vurgu yapmaktır. Ancak Apple, nihai olarak hangi ortaklarla çalışacağı konusunda henüz nihai bir karar vermedi ve OpenAI ve Google da dahil olmak üzere mevcut rakiplerden herhangi biriyle bir anlaşmaya varılacağının garantisi yok.

Şirket, üretken yapay zeka entegrasyon özellikleri için tamamen farklı bir sağlayıcı seçebilir. Apple, arama devinin yapay zeka chatbot yeteneklerini iPhone ekosistemine potansiyel olarak dahil etmek için Google ile de görüşmelere dahil olmuştu. Bu ayın başlarında, iOS 18’deki ilk yapay zeka özelliklerinin bulut işlemeye ihtiyaç duymadan iPhone’da yerel olarak çalışacak şekilde tasarlanacağına dair haberler ortaya çıkmıştı. Apple, bu gizlilik odaklı yapay zeka geliştirmelerini desteklemek için cihaz üzerindeki sinir motorundan ve büyük dil modelinden yararlanmayı planlıyor.

CEO Tim Cook daha önce OpenAI’nin ChatGPT’sini kişisel olarak kullandığını kabul etmiş, ancak ele alınması gereken bazı konularla ilgili endişelerini de dile getirmişti. Cook, Apple’ın yeni yapay zeka özelliklerinin platformlarına entegrasyonuna “çok düşünceli bir temelde” yaklaşacağını vurguladı.

Yapay zeka sağlayıcılarıyla ortaklıklara güvenmek, Apple’ın kendi üretken yapay zeka teknolojisini sıfırdan geliştirmenin getirdiği bazı risk ve yükümlülüklerden kaçınmasına yardımcı olabilir. Apple, bu özellikleri harici iş ortaklarına yaptırarak, kullanıcı gizliliğine ve sorumlu YZ uygulamasına odaklanmayı sürdürürken, iPhone’da chatbot benzeri özellikleri daha hızlı bir şekilde sunabilir.

Haziran ayında düzenlenecek WWDC 2024 etkinliğinde Apple’ın yapay zeka stratejisi ve iOS 18’de yer alacak belirli özellikler hakkında daha fazla ayrıntı sunulması bekleniyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/QIEyvPS
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu