Yahoo, Instagram kurucularının yapay zeka odaklı haber uygulaması Artifact’i satın aldı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Yahoo, Instagram kurucularının yapay zeka odaklı haber uygulaması Artifact’i satın aldı

Yahoo, Instagram kurucularının yapay zeka odaklı haber uygulaması Artifact’i satın aldı

Yahoo, Instagram’ın kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturulan yapay zeka odaklı haber toplama ve keşif uygulaması Artifact’ı satın aldı. Satın alma, Artifact 8 kişilik ekibinden ziyade tescilli teknolojisini elde etmeye odaklanıyor.

Artifact CEO’su Açıklamalarda Bulundu

Artifact CEO’su ve Kurucu Ortağı Kevin Systrom şunları söyledi: “Kullanıcıların sevdiği ve milyonlarca insana fayda sağlama fırsatına sahip sezgisel bir ürün deneyimi inşa ettik. Yahoo, insanları güvenilir haber ve bilgi kaynaklarına bağlamanın her zamanki kadar kritik olduğu inancını korurken, ürünün öngördüğümüz hedeflere ulaşmasına yardımcı olacak ölçeği de beraberinde getiriyor.”

Artifact CEO'su Açıklamalarda Bulundu
Artifact CEO’su Açıklamalarda Bulundu

Geçen yıl başlatılan uygulama, kullanıcılara diğer çeşitli özelliklerin yanı sıra kişilerini bağlama ve başkalarının ne okuduğunu görme imkanı sunuyordu. Ayrıca uzun haberleri birkaç madde halinde özetlemek için yapay zeka kullanıyordu. Artifact daha önce uygulamasının aşamalı olarak kaldırılacağını duyurmuştu, ancak satın alma uyarınca temel teknolojisi Yahoo tarafından haber hizmetlerini geliştirmek için kullanılacak.

Yahoo News Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Kat Downs Mulder şunları söyledi: “Yahoo, haberlerin insan ve algoritmik kürasyonunu birleştiren ilk şirketlerden biriydi. O zamandan bu yana, makine öğrenimi ve kişiselleştirme ortamı dramatik bir şekilde değişti ve Artifact, anı karşılamak için sınıfının en iyisi teknolojiyle yenilik yaptı. Artifact sevilen bir ürün haline geldi ve bu teknolojiyi büyütmeye devam edebilmekten ve dijital bilgi için güvenilir rehber ve insanları kendileri için en önemli içeriğe bağlayan en iyi küratör olma misyonumuzu ilerletmekten heyecan duyuyoruz.”

Yahoo, Artifact’ın teknolojisini Yahoo News ve diğer platformlardaki içeriği kategorize etmek, küratörlüğünü yapmak ve kişiselleştirmek için kullanacak. Artifact’ın yapay zeka destekli keşif motoru, okuyucular için bir haber akışı oluştururken, zaman içinde ilgi alanlarına da uyum sağlıyor. Artifact ayrıca, tıklama tuzaklarının yayılmasını önleyen araçlar, kolay paylaşım özellikleri ve daha fazlası gibi Yahoo’nun artık kendisini sürüden ayırmak için kullanabileceği özelliklere de sahip. Her iki kurucu ortak, CEO Kevin Systrom ve CTO Mike Krieger, bu geçiş sırasında danışman olarak Yahoo ile birlikte çalışacak.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/tSIUuNr
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu