Son sızıntı bize iPhone 16 Pro’nun ekran çerçeveleri hakkında ilginç bir ayrıntı veriyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Son sızıntı bize iPhone 16 Pro’nun ekran çerçeveleri hakkında ilginç bir ayrıntı veriyor

Son sızıntı bize iPhone 16 Pro’nun ekran çerçeveleri hakkında ilginç bir ayrıntı veriyor

Yaklaşan iPhone 16 serisi hakkındaki sızıntılar ve söylentiler internette birçok kez ortaya çıktı ve bize telefon hakkında tahmin yürütmeye devam etmemiz için birçok bilgi verdi. Telefonun arkasında daha ince MagSafe halkaları ile geleceğine dair söylentiler varken, iPhone 16 modelinin dikey bir kamera modülü ile geleceğine dair spekülasyonlar var.

Ayrıca iPhone 16 Pro’nun iPhone 15 Pro’dan daha büyük, devasa kamera sensörlerine sahip olacağına dair söylentiler de var. Ayrıca iPhone 16 serisinin özel bir donanım kamera düğmesine de sahip olacağı sızdırılıyor.

iPhone 16 Serisi Modellerde Yeni, Özel Ne Olacak?
iPhone 16 Serisi Modellerde Yeni, Özel Ne Olacak?

iPhone 16 Serisi Modellerde Yeni, Özel Ne Olacak?

Şimdi, son sızıntı internette ortaya çıktı, bu kez ekranla ilgili ayrıntıları, özellikle de iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in çerçevelerini paylaşıyor. İnce çerçeveler telefonun estetiğine yardımcı oluyor ve eğer son söylentilere inanılacak olursa, iPhone 16 Pro modelleri tüm telefonlar arasında en ince çerçevelere sahip olacak.

Sızıntı yapan Setsuna Digital’in Weibo’daki haberine göre, iPhone 16 Pro’nun çerçevesi 1,2 mm, iPhone 16 Pro Max’in çerçevesi ise 1,15 mm ölçülerinde olacak. Buna kıyasla, iPhone 15 Pro ve iPhone 14 Pro çerçeveleri sırasıyla 1,71 mm ve 2,15 mm ölçülerinde. Sızıntıyı yapan kişinin iPhone 16 Pro ve Pro Max’in ekranını ele geçirdiği ve çerçeveleri kendi başına ölçtüğü iddia ediliyor (bunun ne kadar doğru olduğundan emin değil).

Apple’ın iPhone 16 telefonlarının çerçevelerini ultra ince hale getirmek için Border Reduction Structure (BRS) teknolojisini kullanacağı daha önce bildirilmişti. BRS teknolojisi, daha önce zor olan alt taraf da dahil olmak üzere çerçeveleri her yönden inceltecek.

İnce çerçeveler sayesinde Apple biraz daha fazla ekran alanına sahip olacak ve bu da bu yıl gerçekleşeceği söylenen ekran boyutunu artırmalarına olanak tanıyacak. Dolayısıyla, iPhone 16 Pro ve Pro Max, iPhone 15 ve 15 Pro Max’ten daha büyük ekranlara sahip olsa da, ince çerçeveler sayesinde değişiklik önemli ölçüde hissedilmeyecek. iPhone 16 Pro modellerinin ekranının mevcut nesil iPhone Pro modellerinden %20 daha parlak olacağı da söyleniyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/tB0WNwy
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu