Xiaomi’nin düğmesiz telefonu gelecek yıl gibi erken bir tarihte gelebilir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Xiaomi’nin düğmesiz telefonu gelecek yıl gibi erken bir tarihte gelebilir

Xiaomi’nin düğmesiz telefonu gelecek yıl gibi erken bir tarihte gelebilir

Xiaomi’nin düğmesiz bir akıllı telefon piyasaya sürmeye hazır olduğu ve bunun da önümüzdeki yılın başlarında gerçekleşeceği anlaşılıyor. İhbarcı chuvn8888 (Smartprix aracılığıyla) tarafından yapılan yeni bir sızıntıya göre, Çinli OEM Xiaomi, herhangi bir fiziksel güç veya ses düğmesi içermeyen “Zhuque” kod adlı amiral gemisi bir cihaz üzerinde çalışıyor.

İlk Düğmesiz Akıllı Telefon Önümüzdeki Yıl Gelebilir

Bu düğmesiz cihazın şu anda geliştirme aşamasında olduğu ve 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklendiği iddia ediliyor. Xiaomi’nin düğmesiz telefonunda kullanmayı planladığı teknoloji hakkında henüz bir bilgi yok. Girdiyi kaydetmek için kapasitif düğmeler, basınca duyarlı sensörler ve titreşim motorlarının bir kombinasyonunu içerebileceği yönünde spekülasyonlar var.

İlk Düğmesiz Akıllı Telefon Önümüzdeki Yıl Gelebilir
İlk Düğmesiz Akıllı Telefon Önümüzdeki Yıl Gelebilir

Xiaomi’nin amiral gemisi düğmesiz telefon hareket kontrollerini ve hatta sesli komutları destekleyebileceği de söyleniyor. Ayrıca, Xiaomi’nin ekran altı selfie kamerası kullanabileceği ve telefonun yaklaşmakta olan Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 4 işlemciden güç alması bekleniyor.

Xiaomi’nin 2025’in ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanan Xiaomi 15S Pro akıllı telefonunda da aynı yonga setini kullanacağı söyleniyor. Xiaomi’nin düğmesiz telefon henüz geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduğundan, cihazın kamerası, ekranı veya bataryası hakkında ayrıntılar şu anda mevcut değil.

Bu düğmesiz telefon yanı sıra, Xiaomi’nin üç katlanabilir bir telefon üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Bu arada, Xiaomi’nin Çinli muadili Huawei’nin, doğrudan şirketin CEO’su tarafından doğrulandığı üzere, önümüzdeki ay dünyanın ilk üç katlanabilir telefonunu piyasaya sürmesi bekleniyor. Huawei’nin üç katlanabilir telefonu halihazırda birkaç kez vahşi doğada görüldü ve katlandığında oldukça ince görünüyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/sc3dhCT
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu