Netflix artık iOS 16 çalıştıran iPhone ve iPad’lere yeni güncellemeler sunmayacak - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Netflix artık iOS 16 çalıştıran iPhone ve iPad’lere yeni güncellemeler sunmayacak

Netflix artık iOS 16 çalıştıran iPhone ve iPad’lere yeni güncellemeler sunmayacak

Netflix Haziran ayında üçüncü nesil Apple TV desteğini kesmişti. Şimdi de yayın devi, iOS 16 ve iPadOS 16 çalıştıran eski iPhone ve iPad’leri artık desteklemeyeceğini doğruladı. Bu cihazlardaki uygulama gelecekte yeni güncellemeler almayacak.

Netflix Eski iPhone’lar için Desteğini Sonlandırıyor

Netflix uygulamasının son güncellemesinde, iOS 16 ve iPadOS 16 cihazlarına yönelik desteğin sona erdiğine dair bir uyarı yer alıyor. Uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Netflix uygulamasını güncelledik! En son sürümü kullanabilmek için iOS 17 ya da sonraki bir sürümü yükleyin.”

Netflix Eski iPhone'lar için Desteğini Sonlandırıyor
Netflix Eski iPhone’lar için Desteğini Sonlandırıyor

Etkilenen cihazlar arasında iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus yer alıyor. Aynı durum, iPadOS 17 desteği çoktan kesildiği için hala iPadOS 16’yı çalıştıran birinci nesil iPad Pro ve beşinci nesil iPad için de geçerli.

Netflix artık kullanıcıların yeni güncellemeleri alabilmeleri için iOS 17 ve iPadOS 17 veya üstünü çalıştıran iPhone ve iPad’lere sahip olmalarını şart koşuyor. Bu güncellemeler yeni özellikler ve hata düzeltmeleri içerdiğinden çok önemlidir. Şimdilik, iOS 16 ve iPadOS 16 kullanıcıları uyarıyı görmezden gelebilir ve Netflix uygulamasını kullanmaya devam edebilirler. Ancak, uygulama gelecekte çalışmayı durduracaktır. Elbette, bu cihazların kullanıcıları Netflix’i sınırlı özellik ve yeteneklere sahip bir tarayıcı aracılığıyla kullanmaya devam edebilirler.

Netflix uygulamasının en son sürümünde yaklaşan değişiklikle ilgili dizeler buldu. Kesintinin kesin tarihi belli olmasa da, en son dizelere dayanarak, değişikliğin yakında gelmesi bekleniyor.

Bu aynı zamanda eski cihazlarını ellerinde tutan kullanıcıların daha yeni bir iPhone ya da iPad’e geçmeleri için de iyi bir zaman. Apple kısa bir süre önce yeni kameralar, yeni bir “Kamera Kontrol” düğmesi, daha büyük ekranlar, yeni işlemciler, yeni renkler, daha hızlı şarj ve diğer iyileştirmeleri içeren iPhone 16 serisini piyasaya sürdü. iPad’lerde ise Apple’ın bu yıl içinde yeni modelleri tanıtması bekleniyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/TGmWf2j
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu