Koronavirüs Çin’den Çıkmamış Olabilir Mi? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Koronavirüs Çin’den Çıkmamış Olabilir Mi?

Koronavirüs Çin’den Çıkmamış Olabilir Mi?

Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi olarak bugün sizler için koronavirüs ile ilgili olarak ortaya atılan son iddiayı derledik.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, yüz binlerce kişinin ölümüne neden olan ve her ülkenin adeta hayatı durdurmak zorunda kaldığı yeni tip koronavirüs hakkında, çok önemli bir iddia ortaya atıldı. İlk çıkış noktası olarak Çin’in Wuhan kenti olarak gösterilse de, uzmanlar bu konu ile ilgili olarak detaylı bir şekilde araştırma yapmayı sürdürüyor.

Koronavirüs Nerede Ortaya Çıktı?

Yeni tip virüsün Çin'de ortaya çıktığı biliniyor.

Hayvan Pazarında Virüs Var Mı?

Her ne kadar başlangıç için pazar işaret edilse de, uzmanlar konunun tersi yönünde açıklamalar yapıyor.

Çin’in Wuhan kentinde geçtiğimiz yılın sonlarında ortaya çıkan ve 2020’yi adeta esir alan yeni tip Koronavirüs hakkında uzmanlar tarafından detaylı araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Huanan Deniz Ürünleri ve Canlı Hayvan Pazarı’nda yayıldığı konusunda net iddiaların ortaya atıldığı dönemlerin ardından, uzmanlar bu tartışmaların tamamına farklı bir boyut kazandıracağa benziyor.

Koronavirüs Nerede Ortaya Çıktı?

covid-19
covid-19

Çin’de bağımsız bir kuruluş olan Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, virüs ile ilgili yaptıkları araştırmalar kapsamında önemli bir veriyi paylaştı. Merkezden yapılan açıklamada, Huanan’da yer alan Deniz Pazarı’nda yapılan virüs testleri sonucunda virüsün pazardan çıkmadığının tespit edildiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir: COVID-19 Döneminde Yemek Sitelerine Yoğun İlgi!

 

Bilindiği üzere Huanan Canlı Hayvan Pazarı, yeni tip virüsün 41 kişide görülmesinin ardından 1 Ocak 2020 tarihinde geçici süreliğine kapatılmıştı. Önceki süreçlerde yaşanan benzer bir salgında da, 2002 yılında çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Guangdong şehrinde yer alan bir hayvan pazarında ortaya çıkan salgında, kedilerden insanlara geçen bir virüse tanı koyulmuştu.

8 Aralık 2019 tarihinde ortaya konulan verilerde, virüs tespit edilen 41 kişinin 13’ünün, virüsü hayvan pazarında kapmadığı anlaşıldı. Dolayısıyla, Wuhan’da yer alan canlı hayvan pazarında virüs başlangıcının olup olmadığı ile ilgili iddialar her geçen gün farklı bir boyut kazanmaya devam ediyor. Uzmanlar, Wuhan’da bulunan hayvan pazarında virüs başlangıcından ziyade virüsün yayılım sürecinin başladığını iddia ediyor. Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde daha net bir açıklama yapılabilir.

Please write your comments

deneme bonusu