Türkiye’ye Düşen Meteor İddiaları Hakkında Kafalar Karışık - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Türkiye’ye Düşen Meteor İddiaları Hakkında Kafalar Karışık

Türkiye’ye Düşen Meteor İddiaları Hakkında Kafalar Karışık

 Teknobilimadami.com ekibi olarak size hem en güncel hemde en sağlıklı kaynaklarla haberleri vermeye çalışıyoruz. 27 Mayıs tarihi 20:30 civarlarında Türkiye’nin birçok ilinden görüntülenen gök taşı veya meteor olayları gözlendi. Bu haberler hakkında birçok değişik bilgi haber niyetinde dolaşmakta fakat gelin en sade şekli ve bizim yorumumuzla bu konuyu inceleyelim.

27 Mayısta Gözlenen Olaylar Meteor’mu

Tesadüfen telefonlarla ve birçok güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülere göre bu olay ilk bakışta meteor düşmesi olarak görülüyor. Aşağıda yapılan bir haberin videosunda da gündemde olan bir çok videoyu izleyebilirsiniz.

Bu videolarda cismin yüzeye düşme anı yaklaşık 2 3 saniye olarak görülmekte. Tam düşme anında veya hemen öncesinde oluşan bir patlamayı da görebiliyoruz. Videoları yavaş şekilde izlediğimizde bilim kurgularda izlediğimiz gibi bir gök taşının alev alarak düşüşünü görebiliyoruz.

Türkiye’ye düştüğü iddia edilen meteor ile ilgili görüşler..

Ege Üniversitesi – Meteor Bilimi alanı öğretim üyesi olan Doç. Dr. Ozan Ünsalan’a göre bu olay daha önce Türkiye’ye düşen gök taşı olayına benzemekte. Nasa’dan ilgili taraflarla iletişimde olduklarını da belirten Ünsalan gelen yeni verilere göre çalışmalar devam edecek dedi. TRT Haber yayınında konuşan Ünsalanın açıklamaları da aşağıda bulunmakta.

Başka bir görüşe de yer vermek istiyoruz. Dün bu olay gerçekleşmeden 14 dakika önce bir tweet atan stratejist Abdullah Çiftçi Nasa Dart adlı projenin sonucu olarak dünyada istenilen yerlere meteor parçaları yönlendirilebilir demiş ve sadece 14 dakika sonra tam olarak nereye düştüğü bilinmeyen cismin Türkiye’nin Gürcistan tarafında kalan bölgelerinden birine düştüğü tahmin ediliyor.

Son olarak’da yazar olarak benim dikkatimi çeken bir olayı da eklemek istiyorum. Daha önce hava durumundan dolayı iptal edilebilir denen Demo-2 uçuşu dün son anda iptal edildi. Bu haberimize de ulaşabilirsiniz verdiğimiz linkten. Aslında son 1 2 gün önce havanın biraz kötü durumda olduğu zaten biliniyordu ve tahminlerdeki gibi de oldu.Bizim burda dikkatimizi çeken olay ise her şey bilinmesine rağmen uçuş için herşeyin ayarlanıp yayının başlaması ve kalkışın son anında iptal edilmesi. Bu olayda yaklaşık meteor olayından 5 saat sonra gerçekleşiyor. Fazla yorum yapmadan bu olayı da eklemek istedik.

 

Please write your comments

deneme bonusu