1 Haziran’da Seyahat Yasağı Kaldırılıyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

1 Haziran’da Seyahat Yasağı Kaldırılıyor

1 Haziran’da Seyahat Yasağı Kaldırılıyor

Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi olarak bugün sizler için 1 Haziran 2020 tarihiyle beraber alınan seyahat yasağı kararlarını derledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nde yapılan telekonferans kabine toplantısının ardından “Ulusa Sesleniş” programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koronavirüs pandemisi sürecinin başlangıcı, seyahat yasağı ve 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeni normalleşme kararlarını açıkladı.

Seyahat Yasağı Ne Zaman Bitiyor?

1 Haziran 2020'de seyahat yasakları kaldırılacak.

Restoran ve Kafeler Hizmet Vermeye Ne Zaman Başlayacak?

Restoran ve Kafeler, 1 Haziran 2020'de açılacak.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle aylardır “Evde Kal” çağrıları yapan üst yetkililer, verilerin kontrol altına alınmaya başlaması ile beraber bazı önemli kararlar aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. kez gerçekleştirilen telekonferans toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan, seyahat yasağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık personellerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Erdoğan, “Bu zorlu süreçte fedakarlıklar yaparak görevlerinin başında yer alan sağlık personellerine teşekkürlerimi iletiyorum. İş dünyasının yanında olmaya devam edeceğiz. Halkımıza, bu süreçte biner liralık yardımlar yaparak devletin yanlarında olduğunu gösterdik” ifadelerini kullandı.

Seyahat Yasağı 1 Haziran’da Kalkıyor

seyahat-yasagi
seyahat-yasagi

Uzun süredir 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile ilgili sokağa çıkma yasaklarının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, 20 yaş altı sınırlamasını 18’e indirdiklerini de açıkladı. 18 yaş altı bireyler, Çarşambe ve Cuma günleri 14.00 ile 20.00 arasındaki sokağa çıkabilme izinleri dışında yasak sürecinde evlerinde kalmaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir: Sabiha Gökçen Havalimanı Yeniden Uçuşlara Hazır

 

Seyahat sınırlamaları ile ilgili de konuşan Erdoğan, 15 ilde devam eden kısıtlamaların 1 Haziran itibariyle kaldırılacağını açıkladı. Erdoğan, bu süreçte illerdeki risk durumlarına göre yeni tedbirlerin alınabileceğini de vurguladı.

Restoran, kafe, pastane ve çay bahçeleri, 1 Haziran 2020 tarihiyle hizmete girecek. Yeni koronavirüs tedbirleri ve sosyal mesafe kurallarına göre bu işletmeler konuklarını ağırlamaya başlayabilecek.

Müze ve ören yerleri, plajlar, milli parklar ve bahçeler de, 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren hizmete açılacak. Alınan kararlar kapsamında deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı da, koronavirüs tedbirleri bağlamında kaldırıldı.

Gençlik merkezleri ve kütüphaneler, 1 Haziran tarihinden itibaren belirli şartlar kapsamında açılacak.

Sürücü kursları da, 1 Haziran 2020 ile beraber hizmet vermeye tekrardan başlayacak.

Please write your comments

deneme bonusu