ASELSAN Teknoloji Donanımlı İnsansız Kara Aracı Üretecek - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

ASELSAN Teknoloji Donanımlı İnsansız Kara Aracı Üretecek

ASELSAN Teknoloji Donanımlı İnsansız Kara Aracı Üretecek

Merhabalar Teknoloji Haberleri – Bilim Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere ASELSAN’ın üstlenmiş olduğu zırhlı araçlardan bahsedeceğiz.

Zırhlı araçlar neden yapılıyor?

Muharebe önlemi için.

Zırhlı araçlar kime verilecek?

Piyade sınıfına sunulacak.

Zırhlı araçlarda hangi sistemler kullanılacak?

25 milimetrelik nefer silah sistemi ve ANS-420K taktik seviye konum belirleme sistemi

Kara kuvvetlerinde kullanılan sistemlerin geliştirilmesinde önemli bir isim olan ASELSAN, her an muharebeye hazır olmak için yeni teknolojik araçlar geliştiriyor.

ASELSAN
ASELSAN

Türk Silahlı Kuvvetlerinin özellikle tank ve zırhlı araçlarındaki teknolojik gelişimleri,  her an bir muharebeye hazırlıklı olduğumuzun kanıtı gibi duruyor. ASELSAN kara platform alanında iki sözleşmenin sorumlusu olarak kabul ediliyor.

Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırh Araçları (ÖMTTZA) ASELSAN tarafından komuta edilecek, haberleşme, elektro optik ve kara radar sistemlerinin görev donanımlarını da üstlenecek. Envanterdeki zırhlı muharebe araçlarının modernleştirmesi de yine ASELSAN’a ait olacak.

İlginizi Çekebilir:Kozmik Ateş Çemberi Denilen Halkalı Galaksi İlk Defa Net Olarak Görüntülendi.

Aselsan Türk Silahlı Kuvvetlerine İlk Defa Gelecek

ÖMTTZA Projesi sayesinde 25 milimetre Nefer Silah Sistemi ile ANS-420K Taktik Seviye Konum Belirleme Sistemi araçlara entegre edilecek ve bu durum Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde ilk defa yaşanacak.

ASELSAN, Zırhlı Muharebe Aracı Modernizasyon projesi için Nefer 25 Milimetre Silah Sistemi’ni piyade sınıfına sunacak. ASELSAN, aynı zamanda mayın koruma, otomatik yangın söndürme sistemi, kimyasal-biyolojik-radyolojik nükleer sistemi gibi alt sistemleri de üstlenerek araçlara entegre edecek.

Yani tüm sistem ASELSAN sayesinde bütünleşecek. Bu proje kapsamında, insansız kara aracı uygulaması kendi öz kaynaklarımızla yapılacak ve aynı zamanda Pulat Aktif Koruma Sistemi’nin de entegrasyonu yine öz kaynaklı yapılacak. ASELSAN bu noktada zırhlı araçların tümüne yönelik çalışmalar yapıyor ve dikkatleri üzerine çekiyor.

Please write your comments

deneme bonusu