Elon Musk’ın Başlattığı Uzaya Gitme Planı İptal Oldu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Elon Musk’ın Başlattığı Uzaya Gitme Planı İptal Oldu

Elon Musk’ın Başlattığı Uzaya Gitme Planı İptal Oldu

Merhaba Teknoloji Haberleri – Bilim Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere uzayla ilgili bir haberi aktaracağız.

Falcon 9 neden uzaya gidecekti?

Uzay hayatını ticarileştirmek için.

Falcon 9 fırlatımı neden iptal oldu?

Kötü hava şartları yüzünden.

Roket tekrar fırlatılacak mı?

Evet fırlatılacak.

falcon-9
Falcon-9

Elan Musk iki astronotu uzaya gönderme girişimi hava şartları sebebiyle iptal oldu. Planda Douglas Hurley ve Robert Behnken adlı astronotlar SpaceX Crew Dragon uzay aracıyla hareket ederek uzaya gönderilecekti.

İlginizi Çekebilir:GTA 6 Çıkış Tarihi Önemli Gelişme: K-10 Raporu

 

2002 yılında kurulan SpaceX şirketi, Elon Musk tarafından uzun yıllar süren çabalar sonucunda bu akşam ilk kez uzaya astronot gönderecekti. Ancak hava koşulları bu planı devirmeye yetti. Falcon 9 roketinin fırlatılması iptal edildi ve yeniden deneneceği tarih henüz bilinmiyor.

Tam geri sayımlar başlamıştı ki Falcon 9 fırlatımı durduruldu

16 dakika 54 saniyelik geri sayıma devam ediliyordu ve o esnada atışın durdurulduğu haberi geldi. Kapsül içinde basınç düzenlemeleri yapıldıktan sonra astronotlar kapsülden inecek. Falcon 9 roketi içinde iki astronotu Crew Dragon Kapsülüyle taşıyacaktı ve Türkiye saat ile 23.30 ‘da fırlatılacaktı.

Falcon-9
Spacex

Söz konusu roket fırlatılmış olsaydı uzay yolculuğu için bir dönüm noktası olacaktı. Uzak yolculuğu daha ucuz bir miktara gerçekleştirilebilecekti.

Uzay Yolculukları Normal Olacak

İki astronot beş yıldır bu programa hazırlandıklarını ifade ettiler. NASA bu uygulamasıyla uzay yolculuklarını ticarileştirmek ve normalleştirmek istiyor. Bu söz konusu kapsül geçen yıl astronotsuz olarak başarıyla fırlatılmıştı. Astronotlarla beraber olarak ise 2012’e kadar fırlatılması bekleniyor.

Please write your comments

deneme bonusu