4 Ayaklı Robotumuz: ARAT - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

4 Ayaklı Robotumuz: ARAT

4 Ayaklı Robotumuz: ARAT

Merhaba Teknoloji Haberleri – Bilim Teknoloji Rehberi, bugün sizlere yerli robotumuz ARAT’tan bahsedeceğiz.

Yerli robotumuzun adı ne?

ARAT

ARAT'ı kim üretti?

Akınsoft şirketi.

ARAT neler yapacak?

Yük taşımacılığında kullanılması bekleniyor.

Konya’dan gündeme damgasını vuracak bir teknoloji gelişme geldi. Konya’daki AkınsoftAkınrobotics adlı firma 2 ayda 4 ayaklı robot projesini üretti. Bu robot projesine de ‘ARAT’ adı verildi.

ARAT
4 ayaklı robotumuz

Robot 4 Ayağıyla Dengede Durabiliyor

Türkiye’nin tek robot fabrikası Akınsoft-Akınrobotics, 2 ay içerisinde geliştirdiği ARAT’ın ilk örneğini herkese sundu. ARAT 4 ayağıyla dengede kalarak yürüyebiliyor ve gelişmiş bir gözlem yeteneğine de sahip. Robotun 17 eklemi 86 da sensörü bulunuyor.

ARAT-yerli-robotumuz

Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendisi Özgür Akın, ARAT’ın 10 saat kullanılabildiğini ve güneş enerjisiyle de pilinin ömrünün uzatılabildiğini ifade etti. Şuan ARAT basit arazi şartlarında deneniyor ancak her geçen gün de farklı şartlardaki durumu gözleniyor. 2 ay gibi kısa bir sürede bu noktaya gelinmesi de çok şaşırtıcı bir durum.

İlginizi Çekebilir: Anonymous Hacker Grubu George Floyd Olayı Hakkında Konuştu!

 

ARAT, Sesleri Duyarak Strateji Belirliyor

ARAT şuanda prototip aşamasında ve 2 yıl içinde seri üretime geçmesi bekleniyor. ARAT’ın şaşırtıcı özelliklerinden biri de kamera sistemi sayesinde adresleme yapabilmesi. Ses sitemine de duyarlı olan ARAT, duyduğu sesler sayesinde stratejisini belirliyor. Özgür Akın’ın ifadesine göre yakında dörtnala koşabilecek robotlarımız bile olacak. Ancak şuan da çok fazla hızlı olmadıklarını da belirtiyor.

Please write your comments

deneme bonusu