iPhone Etkin Değil iTunes’a Bağlanın Hatası ve Çözümü 2020 - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

iPhone Etkin Değil iTunes’a Bağlanın Hatası ve Çözümü 2020

iPhone Etkin Değil iTunes’a Bağlanın Hatası ve Çözümü 2020

Merhaba arkadaşlar Teknoloji Haberleri – Bilim Teknoloji Rehberi ailesi olarak acayip can sıkan eğer İphone kullanıyorsanız bunun Çözümlerinden bahsedeceğiz.

iPhone etkin değil sorunu nasıl çözülür?

iPhone Etkin Değil Sorunu Çözümü için 1.Yol : iTunes İle Geri Yükleme. 2.Yol: iPhone umu Bul seçeneği ile iPhonu silin. 3.Yol: Kurtarma Modu ile Cihazı Sıfırlayın. 4.Yol: Yeni kimlik kullanın.

iPhone etkin değil uyarısı nedir?

Apple telefonlar güvenliği sağlamak amacıyla, iPhone kilit ekranında girilen parolanın yanlış olması durumunda sizlerden belli bir vakit beklemenizi ister ve her yanlış yaptığınızda bu süre daha da artar. 6 kez üst üste yanlış parola girdiğinizde ise iPhone Etkin Değil uyarısı verir. Çözümü için yazıyı okumaya devam edin.

iPhone etkinleştirme kilidi nedir?

iPhone, iPad ve iPod touch için Etkinleştirme Kilidi. Bul uygulaması, kaybolması veya çalınması halinde başka bir kişinin size ait iPhone, iPad ya da iPod touchı kullanmasını önlemek için tasarlanmış bir özellik olan Etkinleştirme Kilidi ni içerir.

iPhone 6 Itunes e nasıl bağlanır?

Önce Cihazı bilgisayarınıza bağlayın. Bilgisayarınızda iTunes uygulamasında , iTunes penceresinin sol üstündeki Aygıt düğmesini tıklayın. Daha sonra Özet'i tıklayın. Bu aygıt ile Wi-Fi üzerinden eş zamanla onay kutusunu seçin.

iPhone Etkin Değil Sorunu ve Çözüm Yolları 

genel olarak iPhone S 4, 5 ve 6 modellerinde sık sık görülebilmektedir. Ekran modelinin ya da şifresinin üst üste yanlış bir biçimde girilmesi sonrasında da ortaya çıkan bir durum olarak tabir edilmektedir.

iphone-etkin-degil
iphone-etkin-degil

Ekranda “1 dakika sonra tekrar deneyiniz. iPhone etkisizleştirildi.” Biçiminde bir yazı da çıkacaktır. Bu sürenin uzamasını engellemek ve daha fazla beklememek adına farklı yollar denenebilir. Ancak bu yöntemler esnasında telefonlar içerisinde veri kaybı yaşayabilmek de söz konusu olabilen bir durum olarak adlandırılabilecektir.

iPhone etkin değil biçiminde bir sorunla karşı karşıya kalan kişilerin dikkatli davranmaları gerekmektedir. iPhone kilit ekranı kapsamında var olan şifrelerin yanlış olması halinde sistemin bir süre kullanıcıları bekleteceği bilinmektedir.

Ancak her yanlış parola girilmesinde bu sürenin daha da artması gibi bir durum da kendini gösterebilmektedir. 6 kere üst üste şifrenin yanlış girilmesi sonrasında da “iPhone Etkin Değil” biçiminde bir uyarı almak da söz konusu olabilmektedir.

Bu tip bir problemle karşılaşmanın temel nedeni olarak şifre unutulması ya da ekran sorunlarından dolayı sürekli olarak yanlış parola girileceğinden dolayı bekleme sürelerinde giderek artış gözlemlenebilecektir.

Bundan dolayı da izlenecek olan yol iPhone cihazlarını silmek gerekebilecektir. Ancak cihazdaki bilgileri silmeden de bu telefonu yeniden etkin kılabilmek de söz konusu olabilmektedir.

İlginizi Çekebilir: En İyi İphone Kılıfları 2020

Apple her ne kadar güvenlik konusunda üst düzey bir seçenek olarak tercih edilse de kullanıcıların problemlerini de göz ardı etmemiştir. Bu tip bir probleme dair de kullanıcıların mağdur olmaması ve istedikleri sonuçlar elde edebilmeleri mümkün olabilmektedir.

iPhone Hata Bildirimi Ne Anlama Gelir?

iphone-etkin-degil
iphone-etkin-degil-itune-baglan

Bu hatanın ortaya çıkmasının temel nedenleri her zaman giriş ekranına dair şifrelerin yanlış girilmesi olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda da kötü niyetli birinin cihazlara erişmek isteği doğrultusunda da ortaya çıkabilmektedir. iPhone cihazlara izinsiz bir erişimin gündeme gelmesi sonrasında kendini kilitlemesi durumu söz konusu olabilmektedir.

iPhone içerisinde bu tip bir problemle karşı karşıya kalmak isteyenlerin basit bir seçeneği tercih etmeleri söz konusu olabilmektedir. Parolayı girme konusunda daha dikkatli olmak yerine iPhone modellerinin desteklemesi durumunda Touch ID kullanmak en basit ve en ideal sonuç olarak görülebilecektir.

İlginizi Çekebilir: Bilgisayardan Iphone Telefonuma Nasıl Fotoğraf Atabilirim? – 3 Adımda Iphone Dosya Transferi

Yanlış girilen her bir şifre sonrasında iPhone cihazlarına erişim sağlamak biraz daha zor bir hal alacaktır. Belirli bir yanlış giriş sonrasında tamamen kendini kapatacağından dolayı bu konuda dikkatli davranılması gerektiği de önerilen bir durum olacaktır.

Bu bildirimin herhangi bir ayarlama sonrasında kapatılmaması sonrasında da bu hassas davranılması gerektiği de ifade edilmektedir. 10 başarısız şifre girişi sonrasında da bu tip bir durum da yaşanabilecektir.

İPhone Etkin Değil Problemi Çözümü

iPhone ya da iPad gibi Cihazların içerisinde iPhone etkin değil hatası almak bazı durumlar sonrasında kendini gösterebilmektedir. Türlü türlü denemeler sonrasında da bu hatanın halen daha varlık göstermesi sonrasında kullanıcıların panik havasına bürünmesi ve cihazın kullanımın engellenmesi durumu söz konusu olabilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Iphone’da Instagram Video İndirme Nasıl Yapılır?

Bu problem genel olarak cihazın şifresinin yanlış girilmesi sonrasında ortaya çıkabilmektedir. Bu hata genel olarak “iPhone off 1 dakika sonra tekrar deneyin” ekranında varlık göstermektedir.

Aynı zamanda da “iPhone devre dışı” biçiminde bir ikaz da kendini gösterebilmektedir. Bunun için türlü türlü yollar da uygulanabilmektedir. Biz Size 4 Farklı Çözüm aşamasından bahsettik.

İlk Yol : Kurtarma Modu ile Cihaz Sıfırlama

iPhone etkin değil problemini çözme konusunda cihazı sıfırlamak da etkili bir yöntem olarak görülmektedir. Bu konuda adım adım ilerlemek gerekebilmektedir.

iphone7-etkin-degil
iphone7-etkin-degil
iphone-etkin-degil-sorun-cozumu
iphone-etkin-degil-sorun-cozumu
  • iTunes programının açılması
  • Cihazın kapatılması
  • Cihazın USB kablosunun bilgisayara takılması ancak henüz mobil cihaza dahil edilmemesi
  • Telefonun home tuşuna basılı tutulduğu anda USB kablosunu telefona takılması.

Yani aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi yapmanız gerekmektedir.

İphone-Etkin-degil-Hatası-cozumu
İphone-Etkin-degil-Hatası-cozumu

Bu işlemlerin sırasıyla gerçekleştirilmesi sonrasında da “Kurtarma modunda bir cihaz algılandı” yazısıyla karşılaşmak mümkün olacaktır. Sonrasında da bu yazıya onay verilerek, cihazın geri yüklenmesi söz konusu olabilecektir.

İkinci Yol : iPhone’umu Bul Seçeneği ile iPhone’u Sil

 

iphone-bul-kapatma-acma-islemi
iphone-bul-kapatma-acma-islemi

iPhone etkinleştirme sorununu çözmek adına var olan diğer bir durum da iTunes eşleşmelerinin olmaması durumunda devreye girebilmektedir.

Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak icloud.com adresine gitmek gerekecektir. Bu adreste oturum açmak ve cihaz seçmek gerekecektir. Sonrasında da “iPhone’umu Bul” seçeneği işaretlenecek ve parolasını kaldırmak da mümkün olabilecektir. (Yukarıda Temsili Resimde Gösterildiği gibi…)

iphone-bul-secenegi-ile-bul-ve-sil
iphone-bul-secenegi-ile-bul-ve-sil

Cihazın yedeklerine dair işlemler ise ayarlama yardımcısı kısmından gerçekleştirilerek, son yedeğini elde etmek mümkün olabilecektir.

Üçüncü Yol : iTunes ile Geri Yükleme İşlemleri

iphone-yedekleme-geri-yukleme
iphone-yedekleme-geri-yukleme

iPhone etkin değil iTunes’a bağlanın biçiminde bir durumun gelişmesi için ilk olarak yedeğin bulunması gerekmektedir. Yedeğin olmasının yanı sıra cihazla eşleşme yapılması da bu hatanın giderilmesinde etkili olacaktır.

iphone-itunes-ile-geri-yükleme
iphone-yedekten-geri-yukle
iphone-yedekten-geri-yukle

Cihazın bilgisayara bağlanması sonrasında iTunes uygulaması açılacaktır. Burada yer alan özet bölmesi içerisinde yer alan “iPhone’a Geri Yükle” seçeneği sayesinde cihazı eski haline getirebilmek söz konusu olabilecektir.

Dördüncü Yol : Yeni Kimlik Kullanımı

Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak bilgisayarlardan icloud.com adresine giriş yapmak gerekecektir. Burada da oturum açıldıktan sonra telefonda yer alan sorunun otomatik olarak ortadan kalkacağı söylenebilecektir.

Bunun yanında da iOS aygıt eşleştirme yazısı karşısında yeşil ışığın bulunması sonrasında da çözüme eriştirmek söz konusu olabilecektir. Kırmızı ışığın yanması halinde ise yeşil ışığın yanmasına kadar beklemek de gerekebilecektir. Burada anlattığımız durumun dışında farklı bir problem yaşıyorsanız , İphone etkinleştirme Alternatif Çözüm Yolu olarak Bakabilirsiniz.

iphone-yeni-kimlik-kullan
iphone-yeni-kimlik-kullan
İlginizi Çekebilir: iPhone 11 Pro Max İncelemesi

Etkinleştirici sunucusunun geçici olarak kullanılamadığı ya da sunucuların bakım modunda olduğu zamanlar esnasında iPad ya da iPhone’ların etkinleştirilemediğine dair bir hata alabilmek söz konusu olabilmektedir.

Bu sürelerde yeşil ışığın yanması süre zarfında ara ara denemeler yapılmasıyla beraber, sunuculardaki kişi sayısının azalmasından sonraki sürede etkinleştirme sorunu ortadan kalkabilecektir.

 İphone Etkin Değil sorunu Videolu çözümü

Please write your comments

deneme bonusu