Pürüzsüz Cilt İçin Neler Yapılmalı? | Tam 11 Kural - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Pürüzsüz Cilt İçin Neler Yapılmalı? | Tam 11 Kural

Pürüzsüz Cilt İçin Neler Yapılmalı? | Tam 11 Kural

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi, bugün sizlere pürüzsüz bir cilde sahip olmanın sırlarını anlatacağız.

Pürüzsüz bir cildin sırrı nedir?

sağlıklı beslenme ve fırçalama işlemleri

Fırçalama işlemi cilde zarar verir mi?

Hafif yapılırsa vermez.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün mü?

Evet günde 5 dakika ayırırsanız mümkün.

İlginizi Çekebilir: Botoks Nedir Zararları ve Faydaları Nelerdir?

Cildiniz gün boyu sizinle beraber hareket ederek yorulur ve ilgilenilmeye ihtiyaç duyar. İlgisiz kalan ciltler solmaya mahkumdur. Bizler de cildinizle nasıl ilgilenmeniz gerektiğinin sırlarını sizlere sunduk.

pürüzsüz cilt
Pürüzsüz Cilt

Cildiniz için yapabileceğiniz birçok şey var ancak bunların içinden en doğal olanlarını belirlemek çok önemli. Çünkü ne olduğunu bilmediğiniz krem ve nemlendiriciler cildinizin zarar görmesine sebep olabilir.

Günde 5 dakikanızı ayırarak cildinize gerekli bakımı yapabilmeniz mümkündür. İşte cildinizle ilgili  Pürüzsüz Cilde Sahip olmak istiyorsanız yapmanız gerekenler :

Pürüzsüz Cilt İçin Fırçalama

Fırçalama işlemi cildinizde pek çok nokta için çok faydalı bir işlemdir. Bu noktada iki tane fırça seçimi yapmanız gerekiyor. Bunlardan biri yumuşak, biri hafif sert olmalı. Duş öncesinde önce yumuşak fırçayı elinize alarak cildinizde dairesel hareketlerle gezinin.

Pürüzsüz cilde sahip olmak için Yumuşak fırçanın ardından sert fırçayla dairesel olarak hareket etmeye devam edin. Bu işlemi 5 dakika kadar tüm cildinize uygulayın. Bu sayede vücudunuzdaki ölü deriyi atarak kan dolaşımınızı hızlandırmış olacaksınız.

İlginizi Çekebilir:Boyun Düzleşmesi Geçer Mi?

Bu fırçalama işlemini selülitli bölgelere uygulayarak selülitlerinizden de kurtulabilmeniz mümkün. Ancak cildinize zarar verebilecek sert dokunuşlardan kesinlikle kaçının. Fırçalama işlemi sonrası duşa girerek doğal jellerle yıkanabilirsiniz.

Sonrasında organik bir yağ ile durulanarak vücudunuza gerekli nemi aktarabilirsiniz. Ölü hücrelerden arınmak size çok büyük bir rahatlama hissi de verecektir.

sağlıklı cilt
Sağlıklı Beslenen Cilt

Pürüzsüz Cilt İçin Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı beslenme vücut sağlığınızın başında gelir. Beslenmedeki eksiklik vücudunuzun tüm alanlarına yayılır. Tırnaklarınız zayıflar, saçlarınız dökülür ve en nihayetinde cildinizde bu duruma tepki verir.

Sağlıklı beslenmenin başında su tüketimi bulunmaktadır. Her gün düzenli ve bol su tüketimi yapılmalıdır. Su tüketmek cildinizde eksik olan nemin tamamlanmasını sağlayacak ve selülit oluşumunu da azaltacaktır. Aynı zamanda hayatınızın çoğunluğunda yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden de uzak durmanız gerekiyor.

Pürüzsüz Cilt İçin Düzenli Uyku

Pürüzsüzlük ve cilt kırışıklarından kurtulmak istiyorsanız Cildiniz düzenli uyumadığınızda belli tepkiler gösterecektir. Kuru ciltlerde soyulma, bazı yüzlerde de şişme gibi tepkiler yetersiz uyku sonrası ortaya çıkmaktadır.

Ancak aşırı uyku da cildinizde kusurlar olmasına sebep olabilir. Günlük 8 saat uykuyla, düzenli egzersiz sizi her konumdan üste taşır. Spor da cildiniz ve vücudunuz için son derece faydalıdır.

Sağlıklı ve Güzel Cilt İçin 11 Altın Kural

İyi bir cilt için yapmanız gereken Maske tarifi

Please write your comments

deneme bonusu