Samsung’dan Tansiyon Ölçen Akıllı Saat - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Samsung’dan Tansiyon Ölçen Akıllı Saat

Samsung’dan Tansiyon Ölçen Akıllı Saat

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere Samsung’un Galaxy Watch Active2 adlı akıllı saatinin yeni özelliğinden bahsedeceğiz.

Watch Active2 yeni özelliği nasıl olacak?

Tansiyon ölçebilecek.

Watch Active2 Türkiye'ye gelecek mi?

Şuan sadece Güney Kore'de.

Watch Active2'de sağlıkla ilgili başka uygulamalar olacak mı?

EKG özelliği de gelecek.

Samsung’dan gelen yeni habere göre Galaxy Watch Active2 adlı saat artık tansiyon ölçümü yapabilecek. Şuan için bu akıllı saat uygulaması sadece Güney Kore’de kullanılsa da kısa zamanda tüm Dünya’ya yayılması bekleniyor.

Samsung-Watch
Samsung Watch Active2

Güney Koreli teknoloji harikası Samsung, geliştirdiği akıllı saatlerle çok fazla ilgi topluyordu. Özellikle spor ve klasik tarzda akıllı saatler üreten Samsung, şuanda spor ve sağlığa yöneldiği Watch Active2 üzerine çalışmalar yapıyor. Samsung’un açıklamalarına göre Watch Active2’ de Samsung Health Monitor uygulaması bulunacak ve bu uygulama tansiyon verilerini hafızada tutup istendiği anda gösterebilecek.

Active2-yeni-ozellik
Samsung Galaxy Watch Active2
İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy A21s tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

 

EGK Özelliği Gelecek

Akıllı saat devi Samsung, tansiyon ölçmesinin yanında ekstra Elektrokardiyogram özelliği de gelecek.  Bu çalışmalar için hükümet onayını da başvuran şirket, sağlık alanındaki gelişmeleriyle dikkat çekiyor. Bu veriler doktorlar tarafından da incelenebilecek. Ayrıca tansiyon hastalarının kendilerini kontrol etmesini de sağlayacak. Anlık ölçümler yapabilen akıllı saat sağlıkla teknolojinin buluşmasını sağlıyor. Şirket Galaxy Watch Active2’ye getirdiği yeni özellikleriyle sağlık alanında büyük gelişmeler sağlıyor.

 

Please write your comments

deneme bonusu