Son Dakika: Sokağa Çıkma Yasağı Geldi! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Son Dakika: Sokağa Çıkma Yasağı Geldi!

Son Dakika: Sokağa Çıkma Yasağı Geldi!

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere son dakika haberi olan sokağa çıkma yasağından bahsedeceğiz.

Sokağa çıkma yasağı ne zaman uygulanacak?

Bu cumartesi ve önümüzdeki haftasonu.

Sokağa çıkma yasağı neden uygulanıyor?

YKS ve LGS sınavları için.

Sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

Tüm illerde olacak.

İçişleri Bakanlığı’nın duyurusuna göre bu hafta sonu belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı olacak. Bu sokağa çıkma yasağının LGS sınavı ve YKS sınavı için olduğu da belirtildi. Yani sınavların olduğu gün ve saatler de sokağa çıkma yasağı bulunacak.

sokaga-cikma
Sokağa Çıkma Yasağı

Sınavlarda öğrencilerin ve ailelerinin yaşamış olduğu panik sebebiyle insan trafiğini azaltmak adına bazı saatlerde sokağa çıkma yasağı olacak. Bu sayede yaşanan stresin ve pandemi süreci etkilerinin biraz daha azaltılması bekleniyor.

Hangi Saatler Arasında Sokağa Çıkılmayacak

LGS sınavı 20 Haziran günü saat 9 ile 15.00 arasında olacağı için bu saatlerdeki yoğunluğu azaltmak adına sokağa çıkma yasağı getirildi. Belirtilen istisnalar hariç bu cumartesi 81 ilde 9.00 ve 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkamayacak.

YKS Sınavı İçin Sokağa Çıkma Yasağı Saat Kaç Aralıklarında Olacak?

YKS sınavına binlerce öğrenci üniversiteye geçmek için girecek. Sınav saatleri arasında stres ve yoğunluğu azaltmak adına sokağa çıkma yasağı getirildi. 27 Haziran günü saat 9.30 ile 15.00 arasında sokağa çıkma yasağı olacak ve 28 Haziran Pazar günü de 9.30 ile 18.30 arasında sokağa çıkılamayacak.

Sokaga-cikma-yasagi
Sınavlar İçin Sokağa Çıkma Yasağı
Please write your comments

deneme bonusu