Taşıt Kredisi Duyurusunun Ardından Zamlar Tepki Topladı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Taşıt Kredisi Duyurusunun Ardından Zamlar Tepki Topladı

Taşıt Kredisi Duyurusunun Ardından Zamlar Tepki Topladı

Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi olarak bugün sizler için taşıt kredisi duyurusunun ardından zamlanan araçları derledik.

Koronavirüs salgını, Türkiye’de birçok sektörü durma noktasına getirdi. 1 Haziran 2020 tarihi, ülke adına adeta bir milat oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında, iyiye doğru gitmeye başlayan süreç çeşitli destek paketleri ile duyuruldu. Özellikle geçtiğimiz günlerde seyahat kısıtlamalarının kalkması ile beraber, birçok kişinin ilk tercihi araç kiralama oldu. Aynı zamanda araç sahibi olmak isteyenler de, bu hayaline kavuşmak amacıyla devlet destekli kredi paketleri ile tanıştı.

Kredi Destek Paketleri Nedir?

Kredi destek paketleri, gayrimenkul, araç ve tatil gibi farklı alanlarda vatandaşlara ertelemeli kredi olanağı sunuyor.

Hangi ürünler zamlandı?

Destek paketlerinin ardından ev ve araç fiyatları büyük bir artış yaşadı.

Dün açıklanan paketlerden biri de, taşıt kredisi paketinin tanıtımı oldu. 6 ay geri ödemesiz, düşük faizler ile kamu bankalarından alınabilecek krediler ile beraber, birçok kişi araç sahibi olmak adına planlar yapmaya başladı. Fakat ikinci eli kapsayan bu paketin tanıtımının ardından, birçok site ve kuruluşta ikinci el araç satışlarının fiyatı adeta patlama yaşadı.

Taşıt Kredisi Duyurusu ile Tüm Araçlar Zamlandı

tasit-kredileri
tasit-kredileri

Normalleşme sürecinde destek amacıyla açıklanan paketler, ev ve araç sahiplerinin fiyat arttırmasını beraberinde getirdi. Kısa bir süre içerisinde rekor yükselişi gören alıcılar, sosyal medya üzerinden fiyat artırımı yapan kişilere büyük bir tepki gösterdi.

Sıfır ve ikinci el otomobillere olan ilgi kısa bir süre içerisinde artarken, bu durumu fırsat gören firmalar tepki toplayacak hareketlerini yapmayı sürdürüyor. Aniden artış gösteren otomobil fiyatları ile beraber, birçok ürüne fahiş zamlar geldi.

İlginizi Çekebilir: 1 Haziran’da Kalkan Tüm Yasaklar

İkinci el araçların birçoğu, bin TL ile 10 bin TL arasında zam artışı yaşadı. Bu artış, ilan sitelerinde fazlasıyla net bir şekilde görüldü. Devletin kredi paketleri ile birlikte vatandaşlara ekstra destek sağlama amacı güttüğü bugünlerde, fırsatçıların böyle bir tavır takınması büyük tepki topladı.

Araçlarını bireysel olarak satan bireyler kadar, firmaların da bu fiyat artışına başvurmaları zorlu dönemde daha büyük maliyetleri ortaya çıkardı. İlerleyen günlerde, sürecin ne şekilde bir yol alacağını hep birlikte göreceğiz.

 

Please write your comments

deneme bonusu