Yürüyüş Şeklimiz Sağlığımızın Nasıl Olduğunu Gösteriyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Yürüyüş Şeklimiz Sağlığımızın Nasıl Olduğunu Gösteriyor

Yürüyüş Şeklimiz Sağlığımızın Nasıl Olduğunu Gösteriyor

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizler için yürüyüş ile sağlık arasındaki ilişkiyi anlatacağız.

Yürüyüş ile sağlık arasında bir ilişki var mıdır?

Evet vardır.

Hızlı yürümek sağlıklı mı?

Evet sağlıklı.

Yavaş yürümek sağlıklı mı?

Hayır değil.

İyi veya kötü herkesin bir yürüyüş tarzı vardır. Kimi hızlı, kimi yavaş yürür ve değişik yürüyüş stilleri de mevcuttur ancak bu yürüyüş stillerinin hangisi daha sağlıklı? Ya da sizce yürüyüş stili sağlıkla ilgili bir durumu ortaya çıkarıyor olabilir mi? İşte bu soruların yanıtlarını sizler için paylaştık.

yuruyus
Yürüyüş Hızı Ve Sağlık

Önceleri kan basıncı ve vücut ısısı ölçülerek sağlıkla ilgili bazı buluntulara yer verilebiliyordu. Bugün ise bunlara bir yenisi daha eklendi. Uzmanların söylediğine göre yürüyüş stilimize bakarak sağlıklı olup olmadığımız belirlenebilecek.

İlginizi Çekebilir: Kulak Çınlaması Neden Olur?

 

Yürüme Hızı Ölüm Riskini Gösteriyor

Fizik Tedavi Bölümünde görevli profesör Christina M. Dieli-Conwright yürüme hızıyla ilgili çok etkili bir açıklamada bulunuyor. Profesörün açıklamasında şu sözler çok dikkat çekiyor: “Ölüm riskinin gerçekten güçlü bir göstergesi de, yürüme hızıdır.”

Yuruyus-saglik
Yürüyüş Ve Sağlık Arasındaki İlişki

Araştırma sonuçlarının gösterdiği en önemli ayrıntı yürüme hızınız ne kadar fazlaysa olmasıyla sağlığında iyi olması arasındaki doğru orantıdır. Yani hızlı yürüyen biriyseniz bu sağlıklı olduğunuzu gösteriyor. Ameliyat sürecinden sonra yürüyüş testleri yapıldığında kimin daha çabuk iyileşebileceği yürüme hızından belli olabiliyor. Yani hareketli biriyseniz bu metabolizmanızın da hızlı çalıştığını gösteriyor ve sağlıklı olduğunuza işaret ediyor.

Araştırmalara göre normalden daha yavaş yürümeye başladıysanız bu sağlık sorunu yaşadığınızı gösteriyor. Normal yürüme hızı da 15-20 dakika içerisinde 1,5 km kadar yol alabilmektir. Bu durum boy, cinsiyet, kilo gibi etmenlerle değişebiliyor. Yaşınız ilerledikçe de normal olarak yürüyüşünüz yavaşlayabilir. Ancak normal seviyenin altına indiğiniz anda sizin için tehlike çanları çalmaya başlıyor.

Please write your comments

deneme bonusu