Gençken Gezilmesi Gereken 20 Yer - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Gençken Gezilmesi Gereken 20 Yer

Gençken Gezilmesi Gereken 20 Yer

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere gençken gezilmesi gereken 20 yer konusundan bahsedeceğiz.

Enerjimizin yerinde olduğu 20’li yaşlar gezmek için en ideal yaşlardır. Evlilik de gezme konusunda bazı kısıtlar sunmaktadır. Bu yüzden evlenmeden ve gençken birçok farklı yer gezilebilir. Aşağıda Türkiye’de ve Dünya’da gezilebilecek 20 güzel yer bulunuyor. Gezilebilecek yerler kafanızda bazı planlarınızı değiştirebilir. Bütçesi fazla olmayanlar önce Türkiye’deki yerleri gezmekle seyahatlerine başlayabilirler. İşte o harika 20 yer:

  • Gökçeada

    gokceada
    Gökçeada

Çanakkale’nin en sakin en temiz ilçesi olan Gökçeada turistler açısından çok fazla ilgi görüyor. Bu bölgede yazın yüzme fırsatı bulunabilirken aynı zamanda yaz kış önemini koruyan Rum köyleri ziyaret edilebilir. Bölgede bulunan küçük evler ve her kapıda rengarenk çiçekler insanı masal dünyasındaymış gibi hissettirebiliyor. Fotoğraf çektirmek isteyenler için harika bölgeler bulunuyor. Gökçeada’nın en güzel yanlarından biri de doğayı korumak adına plastik poşet satılmayışıdır.

  • Alaçatı

alacati
Alaçatı

Yaz, kum, tatil deyince akla ilk gelen yerler arasında bulunan Alaçatı, fırsatı olanların mutlaka görmesi gereken yerler arasındadır. Bölgede bulunan Alaçatı evleri de birçok kişinin dikkatini çekiyor. Bölge zarar görmemesi açısından evler sadece küçük miktarda restore edilebiliyor. Oteller içerisinde herkesin bütçesine göre bulunanlar var olduğu için konaklamak da çok kolay.

  • Polenezköy

polenezkoy
Polenezköy

Beykoz’un nadide köşelerinden biri olan Polenezköy, şehirden uzaklaşmak için muhteşem sakin ve yeşillik bir arazi. Ayrıca denize kıyısı olması sebebiyle yüzmek için de kullanılıyor. İstanbul içerisinde sakinleşmek isteyenlerin haftasonları kaçtığı bu bölge, gençken kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

  • Safranbolu

safranbolu
Safranbolu

Karabük ilçesi içerisinde yer alan Safronbolu, evleri ile meşhur bir ilçedir. Bu yüzden birçok kişinin ziyaretine uğrayan Safronbolu’yu görmeden yaşlanmak olmaz. Ziyaret edilmesi gereken önemli yerleri: Yemeniciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Hıdırlık Tepesi, Safranbolu Kent Tarihi Müzesi’dir.

  • Kapadokya

kapadokya
Kapadokya

Nevşehir ilçesi içerisinde yer alan Kapadokya, peri bacalarıyla ünlü ve Dünya çapından turistleri ağırlayan harika bir bölgedir. Türkiye’de ziyaret etmeyen kimse kalmamalıdır ve gençlerin öncülüklü olarak bu alanı görmesi gerekmektedir. Bölge volkanizma açısından da bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

  • Pamukkale

pamukkale
Pamukkale

Travertenleriyle ünlü Pamukkale şehrimiz, tüm Dünya’nın çok merak ettiği ve ilgilendiği bir yerdir. Kuşkusuz traverten oluşumuyla ilgili bölgede büyük bir bilgi sahibi olacaksınız ve dizlere faydalı olduğu düşünülen bu bembeyaz arazide dolaşacaksınız.

İlginizi Çekebilir: Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 
  • Köyceğiz

koycegiz
Köyceğiz

Kaplıcalarında sağlıklı tatil yapılabileceği gibi tüm yüzme koşullarını da sunan ilçe yaz deyince Türkiye’de akla ilk gelenler arasında yer alıyor. İlçede Köyceğiz Gölü mutlaka görülmesi gereken göller arasındadır. Gölün en önemli özelliği deniz seviyesinden yüksekte yer almasıdır.

  • Yedigöller

yedigoller
Yedigöller

Bolu’da yer alan Yedigöller Milli Parkı hem Türkiye’den hem de Dünya’dan gelen ziyaretçilerle doludur. Enerjiniz yerindeyken burada yan yana bulunan gölleri ve vadileri görmenizi tavsiye ederiz. Türkiye’de gezilmesi gereken yerler arasında çok önemli bir yerde olduğunu söyleyebiliriz.

  • Konya

konya
Konya

Başlı başına gezilmesi gereken Konya şehri Hz. Mevlana’yı hissetmek isteyenler için harika bir yer. Buram buram tarihten izler taşıyan bu şehir bir kültürel mirastır.

  • Tortum Şelalesi

tordum-selalesi
Tortum Şelalesi

Erzurum’da yer alan Tortum şelalesi, 48 metre yüksekliği ve harika manzarasıyla gezilmesi gereken en önemli yerler arasında yer alıyor. Şelale yüksekliği ile Dünya’da 3.cü sırada yer alıyor.

  • Macchu Picchu

machu-picchu
Machu Picchu

Peru da bulunan Machu Picchu antik kenti Dünya’nın yeni yedi harikası arasında yer almaktadır. Bu yüzden tüm Dünya’dan gençlerin bu alanı görmeleri gerekmektedir. Bu bölgeyi ziyaret edenler Amazon ormanlarını da görme fırsatı bulacaklardır. Bölgede İnkaların yaşadığı bilinmekte ve tepeden görülen manzarasının muhteşem olduğu bilinmektedir.

  • Büyük Set Resifi

buyuk-set-resifi
Büyük Set Resifi

Avustralya’da bulunan Büyük Set Resifi, birçok ada ve resiflerden oluşuyor. Bölge deniz canlılarını tanımanız açısından da muhteşem bir yer.

  • Mavi Lagün

Blue-lagoon
Mavi Lagün

Birçok insanın ziyaret etmek istediği ülke olan İzlanda, karla kaplı dağların ve harika şelalelerin bulunduğu bir yer.  Bölgede şanslıysanız Kuzey Işıklarını da görebilirsiniz.

  • Mısır Piramitleri

misir-piramitleri
Mısır Piramitleri

Tüm Dünya’yı gezerken Mısır’a uğramamak ve piramitleri örmemek gerçekten büyük haksızlık olur. Hala piramitlerin gizemi korunurken yerinde bu tarihe göz atmanızı tavsiye ederiz. Mısır’ın Kahire şehrinde bulunan piramitler, Dünya’nın eski 7 harikasından bugüne kadar kalan tek yapılardır.

  • Tac Mahal

tac-mahal
Tac Mahal

Hindistan’da yer alan Tac Mahal, Güney Doğu Asya ülkelerin çok beğendiği bir yapı ve gençlerin kesinlikle görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.  Ayrıca Tac Mahal hikayesini dinlemek ve yerinde görmek sizleri büyüleyecektir.

  • Kyoto

kyoto
Kyoto

Adından da belli olduğu üzere Kyoto Japonya’da bulunuyor. Doğası ve tapınaklarıyla tüm Dünya’dan ziyaret akınına uğruyor.

  • Amsterdam

amsterdam
Amsterdam

Eğlence, sanat, kültür, doğa, yemek gibi her şeyi bir arada bulabileceğiniz Amsterdam, gençlerin kesinlikle görmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

  • Münih

munih
Münih

Münih yaz döneminde bir festivale sahne olur ve şehir adeta coşar. Bu yüzden bu festivale karışmanız size farklı bakış açıları katacaktır.

  • Barselona

barselona
Barselona

Halkının sıcaklığıyla tanına Barselona turistlerin gidip bir daha gelmek istemediği bir yerdir. Yaz döneminde plajları da birçok turisttin geri dönmek istememesinde etkilidir.

  • Rio de Janeiro

rio-de-janerio
Rio De Janerio

Harika manzaralarıyla ve capcanlı ortamıyla bilinen Rio De Janerio, enerjinizi kaybetmeden görmeniz gereken yerlerdendir. Bu bölgedeki Karnaval kesinlikle tam gençlere göre olacaktır.

 

Please write your comments

deneme bonusu