Jeff Bezos’dan Girişimcilere 5 Tavsiye - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Jeff Bezos’dan Girişimcilere 5 Tavsiye

Jeff Bezos’dan Girişimcilere 5 Tavsiye

Günümüzde birçok girişimci dostumuz, bilgi ve tecrübe eksikliğinden yakınıyor. Girişim Tavsiyeleri serimizde sizler için en başarılı girişimcilerin tavsiye niteliğinde sözlerini detaylıca açıklayacağız. Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri ailesi olarak serimizin ilk bölümüne Jeff Bezos’dan girişimcilere 5 tavsiye konu olacak.

” Bir yenilik yapacaksanız, yanlış anlaşılmaya hazır olmalısınız. “

İnsanların çoğu değişmek istemez ve yeniliklere kolay kolay alışamazlar. Bu yüzden yeni şeyleri yanlış anlayabilirler. Eğer ” Bir yenilik yapacaksınız, yanlış anlaşılmaya hazır olmalısınız. ”

” Dar bir kutudan çıkmanın bir yolu da kendi çıkış yolunuzu icat etmektir. “

Eğer kendinizi dar bir kutunun içine hapsolmuş gibi hissediyorsanız ve yapacağınız bir şey olmayacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü ” Dar bir kutudan çıkmanın bir yolu da kendi çıkış yolunuzu icat etmektir. ”

” Asla eleştirilmek istemiyorsanız, Tanrı aşkına yeni bir şey yapmayın. “

Yeni bir şey yapacağınız zaman, cahil ve zeki insanlar tarafından işe yaramaz veya yapıcı eleştiriler alabilirsiniz. Eğer ” Asla eleştirilmek istemiyorsanız, Tanrı aşkına yeni bir şey yapmayın. ”

” Hayat, beceriksiz insanlarla takılmak için çok kısa. “

Beceriksiz ve başarısız insanlarla takılmak demek, zamanınızı sizi hiçbir zaman geliştirmeyecek insanlarla takılmak demektir. Zamanınızı olabildiğince yetenekli ve başarılı insanlarla harcamaya önem gösterin. Çünkü ” Hayat, beceriksiz insanlarla takılmak için çok kısa. ”

” Biliyorum ki başarısız olursam bundan pişmanlık duymayacağım. Pişman olacağım şey, denememiş olmamdır. “

Bu hayatta yaşayabileceğiniz en büyük pişmanlıklardan birisi de keşke demektir. Başarısız olursanız en azından denemiş oldum diyebilirsiniz. Jeff Bezos’un son ve en etkili tavsiye niteliği sözlerinden ” Biliyorum ki başarısız olursam bundan pişmanlık duymayacağım. Pişman olacağım şey, denememiş olmamdır. “

Please write your comments

deneme bonusu