iOS 18, Wi-Fi parolalarını Android kullanıcılarıyla paylaşmayı kolaylaştırıyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

iOS 18, Wi-Fi parolalarını Android kullanıcılarıyla paylaşmayı kolaylaştırıyor

iOS 18, Wi-Fi parolalarını Android kullanıcılarıyla paylaşmayı kolaylaştırıyor

Arkadaş çevrenizde çok sayıda Android kullanıcısı olan bir iPhone kullanıcısıysanız, Wi-Fi şifrelerini paylaşmak çocuk oyuncağı değildir. Apple’ın iPhone Wi-Fi şifrelerini paylaşmak için yerleşik bir özelliğe sahiptir, ancak ne kadar açık olursa olsun, yalnızca kendi ekosisteminin bir parçası olan cihazlarla çalışır.

Bu hafta başında önizlemesi yapılan iOS 18 güncellemesi, Wi-Fi şifrelerini iPhone’dan Android’e birkaç basit adımda paylaşmanızı sağlayan küçük ama kullanışlı bir eklentiye sahip. iOS 18 geliştirici beta sürümüyle (bu iPhone modellerinde mevcut) oynarken, yeni hazırlanan Parolalar uygulamasının parolaları QR kodları olarak paylaşmanıza izin verdiğini gördük.

Not: iOS 18 Geliştirici Beta sürümünü aygıtınıza yüklemeyi planlıyorsanız, tüm verilerinizi yedeklemeniz ve dikkatli bir şekilde ilerlemeniz önerilir. Apple yazılımlarının yayın öncesi sürümleri, verilerinize zarar verebilecek veya aygıtınızın normal çalışmasını etkileyebilecek hatalar ve beklenmedik sorunlar içerebilir.

Wi-Fi Parolalarını iPhone’dan Android’e Paylaşma

  1. iOS 18 Geliştirici Beta sürümünde Parolalar uygulamasını açın.
  2. Ana sayfada listelenen Wi-Fi kategorisine dokunun.
  3. Başkalarıyla paylaşmak istediğiniz Wi-Fi ağına gidin. Bağlı olduğunuz ağın mavi renkli bir simgesi olacaktır.
  4. Söz konusu Wi-Fi ağının QR kodunu görüntülemek için “Ağ QR Kodunu Göster” seçeneğine dokunun.
Wi-Fi Parolalarını iPhone'dan Android'e Paylaşma
Wi-Fi Parolalarını iPhone’dan Android’e Paylaşma

Bir Android veya iPhone kullanıcısından Wi-Fi ağınıza katılmak için doğrudan bu QR kodunu taramasını isteyebilirsiniz. Alternatif olarak, QR kodunun ekran görüntüsünü alarak daha sonra erişmek üzere kaydedebilir veya bir mesajlaşma uygulaması kullanarak paylaşabilirsiniz. Benzer bir özellik Windows 11’e de geliyor.

Bu özellik Wi-Fi ağlarının yanı sıra iPhone’unuzda daha önce kullandığınız kişisel erişim noktalarıyla da çalışıyor. Parolalar uygulaması iPadOS’te mevcut olduğundan, bu özelliğin iPad’de de benzer şekilde çalışması gerekir.

Beta sürümleri yayınlandıkça uygulamanın özelliklerinin zaman içinde değişebileceğini ve iOS 18’in kararlı sürümündeki gerçek uygulamanın farklı görünebileceğini veya çalışabileceğini unutmayın. Apple aygıtları arasında parola paylaşımı birkaç yıldır kullanılıyor. Bu özellik 2017 yılında iOS 11 ile birlikte kullanıma sunuldu ve iki Apple cihazı birbirine yakın konumlandırıldığında Wi-Fi parolalarını paylaşabiliyor.

Android için pek bir şey yok, ancak Apple kullanıcıları Wi-Fi ağları için paylaşılabilir QR kodları oluşturmak için “Wi-Fi’nizi QR” Siri Kısayoluna güvenebilirler. Ayrıca, kullanıcılar iOS 16’da (veya sonrasında) kayıtlı Wi-Fi şifrelerini görüntüleyebilir ve bunları manuel olarak paylaşabilirler.

iOS 18 kararlı sürümü, Ana Ekran uygulamaları için karanlık mod, el feneri iyileştirmeleri, Oyun Modu, T9 çevirici, Apple Intelligence, yeni duvar kağıtları ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok özellikle birlikte bu yılın ilerleyen günlerinde çıkacak.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/tXDjfE5
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu