X, Beğenileri özel hale getiriyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

X, Beğenileri özel hale getiriyor

X, Beğenileri özel hale getiriyor

X (eski adıyla Twitter), Mühendislik hesabı (@XEng) aracılığıyla bu haftadan itibaren platformda Beğenileri görüntülenme biçiminde bir değişiklik yapacağını duyurdu. “Gizliliğinizi daha iyi korumak” için tasarlanan bu değişiklikle Beğeniler tüm kullanıcılar için özel hale gelecek ve geçmişte Facebook’ta da görüldüğü gibi tepki korkusu olmadan gönüllerince beğenmelerine olanak tanıyarak kamuya dönük figürlerin kulağına küpe olacak.

Elon Musk, X’in Gönderilerdeki Beğenileri Gizlemeye Başlayacağını Doğruladı

Daha önce bu özellik yalnızca X Premium abonelikleriyle sınırlıydı, ancak bu son değişiklik herkesin kullanımına sunulacak. Kullanıcılar artık başka birinin gönderisini kimin beğendiğini göremeyecek, ancak kendi gönderilerini kimin beğendiğini görebilecek. Beğeni sayıları, gönderileriniz için diğer ölçümlerle birlikte görünür olmaya devam edecek ve beğendiğiniz gönderilerin bir listesini görmeye devam edebileceksiniz.

Elon Musk, X'in Gönderilerdeki Beğenileri Gizlemeye Başlayacağını Doğruladı
Elon Musk, X’in Gönderilerdeki Beğenileri Gizlemeye Başlayacağını Doğruladı

Ancak bu, Premium katmanı için büyük bir satış noktası değil, çünkü aylık 16 dolarlık abonelik artık özelliklerinden ve kullanıcıların abone olma nedenlerinden birini kaybediyor. Daha önce Twitter Blue olan aboneliğin yerini alan bu abonelik hala reklamları kaldırma, mavi onay işareti ve yanıtlara destek sağlıyor.

Bu değişiklik aynı zamanda platformun yetişkinlere yönelik içeriğe daha fazla izin vermek üzere değişiklikler yaptığı bir döneme denk geliyor ki bu da söz konusu duyurunun ardından, her ne kadar bu gönderiler kullanıcılara bir içerik uyarısı gösterecek ve profil fotoğraflarına ya da hesap banner’larına yerleştirilemeyecek olsa da, insanların tepki görme korkusuyla söz konusu içerikle etkileşime giremeyeceklerine dair bazı endişeler olduğunu gösteriyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/eNZOwcx
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu