Apple iOS 18 Karanlık Mod Ana Ekran uygulamaları için destek sunacak - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple iOS 18 Karanlık Mod Ana Ekran uygulamaları için destek sunacak

Apple iOS 18 Karanlık Mod Ana Ekran uygulamaları için destek sunacak

Apple, yaklaşan iOS 18 güncellemesiyle iPhone’un Karanlık Mod erişimini yaygınlaştırmak istiyor. MacRumors’un konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, bir sonraki iPhone yazılım güncellemesi iPhone’un Ana Ekranında karanlık modu destekleyecek.

iOS 18 Karanlık Modu Ana Ekrana Genişletecek

Habere göre, karanlık mod etkinleştirildiğinde, Ana Ekranda görüntülenen yerleşik Apple uygulamalarına ait uygulama simgeleri iOS 18’de koyu bir renk tonuna sahip olacak. Yayında, karanlık modun Ana Ekrandaki üçüncü taraf uygulamaları nasıl etkileyeceğine (ya da etkileyip etkilemeyeceğine) ilişkin ayrıntılara yer verilmedi. Bununla birlikte, Bloomberg’in Apple’ın iOS 18 kullanıcıların uygulama simgelerinin rengini değiştirmelerine izin vereceğini iddia eden önceki raporlarının üzerine inşa edilmiştir.

iOS 18 Karanlık Modu Ana Ekrana Genişletecek
iOS 18 Karanlık Modu Ana Ekrana Genişletecek

Apple, 2019’da iOS 13’ün yayınlanmasıyla birlikte iPhone’da Karanlık Mod’u kullanıma sunmuştu. Apple’ın kendi sözleriyle: Karanlık Mod, ışığın az olduğu ortamlar için özel olarak tasarlanmış rahat bir görüntüleme deneyimi sağlamak üzere koyu bir renk paleti kullanan, sistem genelinde kullanılabilen bir görünüm ayarıdır.

Karanlık Mod, iPhone’da sistem genelinde kullanılabilir ve Ayarlar ile Safari, Harita, Mesajlar ve daha fazlası gibi yerleşik Apple uygulamalarının rengini değiştirir. Tüm ekranlarda, görünümlerde, menülerde ve denetimlerde koyu bir renk paleti kullanıyor ve ön plandaki içeriğin daha koyu arka planlarda öne çıkmasını sağlamak için kontrastı artırıyor.

Apple, iPad, Mac, Watch ve Apple TV gibi diğer platformlarında da Karanlık Mod’u kullanıma sundu. iPhone’un Karanlık Modu’nu Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne giderek açabilirsiniz. Gün batımında veya belirli bir saatte otomatik olarak açılıp kapanacak şekilde programlayabilir ve geliştiriciler uygulamalarına karanlık modu entegre edebilirler.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/6cQ5TRn
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu