Makyajsız Güzel Görünmenin Sırları - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Makyajsız Güzel Görünmenin Sırları

Makyajsız Güzel Görünmenin Sırları

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere makyajsız güzel görünmenin sırları konusundan bahsedeceğiz.

Makyaj birçok kadının kendisini iyi hissettiği ve yapmaya mecbur hissettiği bir durumdur. Ancak sürekli makyaj yapmak cilde zarar verir ve cildin dinlenmesi gerekir. Ayrıca son zamanlarda doğal güzellik çok daha moda oldu ve doğal görünmek için çeşitli yollara başvurmak gerekti. Birçok kadın makyaj yapmadan doğal görünmenin sırlarını arıyor. Hal böyle olunca bizde sizler için hiçbir yerde bulamayacağınız bazı sırları paylaştık. Eğer sizlerde makyajsız güzeller grubuna girmek istiyorsanız sırlarımıza kulak verin.

Her Gün Cilt Temizliği Yapın

Makyajsız güzel görünmenin yolları arasında en önemli konu cilt temizliğine dikkat etmektir. Cildin temizlenmesi için doğal sabunlar tercih edebilir veya cildinize salata koyarak dinlendirebilirsiniz. Cilt temizliği için cilt tipinize uygun tonikler de tercih edebilirsiniz. Eğer makyaj yaptıysanız sonrasında da mutlaka temizleyerek uyumalısınız.

cilt-temizligi
Cilt Temizliği Yapın

Yüzünüzü Yıkarken Soğuk Su Kullanın

Yüzünüzü yıkarken soğuk su kullanmanız cildin daha da ferahlamasını sağlayacaktır. Hatta kırışıklarınızın azalmasını ve canlanmanızı sağlar. Soğuk su cilt için çok faydalıdır.

soguk-su-ile-yikanmak
Soğuk Su İle Yüz Yıkamak

Nemlendirici Krem Kullanın

Sağlıklı bir cildin belirli bir neme ihtiyacı vardır. Bu yüzden cildinizi temizledikten sonra bir nemlendirici kullanmanız gerekir. Bu kremin de cilt tipinizi uygun olmasına özen gösteriniz. Güvenmediğiniz markaların yüz kremlerini kullanmayınız. Bu konuda tıbbi olarak da tavsiye edilen en doğal ve iyi krem bepanthol olarak bilinmektedir. Bu krem cilt soyulmalarına da çok iyi gelir.

İlginizi Çekebilir: Doğal Makyajın 5 Temel Kuralı

Bol Su İçin

Cildinizin doğal yoldan nem alabilmesi için ona yardımcı olmanız gerekir. Ever nemlendirici kremlerin etkisi mutlaka vardır. Ancak her gün en az 2 litre su tüketerek cildinizin ihtiyacı olan nem için ona yardımcı olabilirsiniz. Su içmek aynı zamanda selülitlerin hafiflemesine de yardımcı olur. Su içilmesi en faydalı olan içecektir.

bol-su-icin
Bol Su İçin

Göz Çevresi Bakımı Yapın

Cildinizi yıkadınız ve nemlendirdiniz ancak göz çevresine dikkat etmediyseniz yeterli sonucu alamayabilirsiz. Göz çok hassas olduğu için ayrı bir bakıma ihtiyaç duyar. Göz altınızın sağlıklı olması hiç makyaj yapmadan gün boyu güzel görünmenizi sağlar.

Gözaltı Kapatıcısı Kullanmayın

Birçok kadın gözaltı morluklarını kapatıcılar kullanarak kapatmaya çalışır. Ancak gözaltı morluklarının en temel sebebi yorgunluk ve yetersiz uykudur. Bu durumda uyku zamanlarınızı düzenlerseniz aslında bu morlukları hafifletebilirsiniz. Ayrıca çeşitli göz çevresi kremlerini kullanarak gece yatmadan önce yüzünüzü ferahlatabilirsiniz. Bu sayede sabah uyandığınızda gözaltlarınızın düzelmeye başladığını hissedeceksiniz.

goz-alti-kapaticisi-kullanmayin
Gözaltı Kapatıcısı Kullanmayın

Uyku Zamanlarınıza Dikkat Edin

Sağlıklı bir cildin ihtiyacı olduğu uyku günde en az 7 saat olarak belirlenmiştir. Peki neden bu saatin altında ve üstüne uyumaya çalışalım ki? Uyku saatinize dikkat etmeniz sizin makyajsız güzel görünmenizi sağlayacak. Bu durumda sağlıklı yaşamayı hayat felsefesi haline getirmeniz gerekiyor.

uyku-duzenine-dikkat
Uyku Düzenine Dikkat Edin

Peeling Yapmayı İhmal Etmeyin

Peeling cildinizdeki siyah noktaların temizlenmesi ve yüzünüzün arınması için çok önemlidir. Peeling haftada en az 1 defa yapılmalıdır. Bunun sonucu olarak yüzünüze bir renk geldiğini ve ferahladığınızı hissedeceksiniz.

İlginizi Çekebilir: Pürüzsüz Cilt İçin Neler Yapılmalı? | Tam 11 Kural

Kaşlarınızı Doğallığına Bırakın

Son yılların en önemli konularından biri de kaş sorunudur. Doğal kaşlar moda olduğu için kaşlarınızı almamanız gerekir. Kaşlarınızı almadığınızda gün içerisinde kaş düşmeleri ve şekilsizlikler yaşanabilir. Bu durumun önüne geçmek için kaş tarağı kullanın ve kaş şekillendirici serumlar kullanın. Bunlar sizin daha doğal görünmenizi sağlayacaktır. Kaş, yüze şekil veren en önemli konudur.

kas-fircasi-kullanin
Kaş Fırçası Kullanın

Kirpiklerinize Bakım Yapın

Bir kadında en fazla dikkat çeken organ gözler olarak bilinmektedir. Bu yüzden birçok kadının favori makyaj malzemesi rimel olarak bilinmektedir. Kirpiklerinize rimel sürmeden de güzel görünebilirsiniz. Her gece yatmadan önce kirpiklerinize vazelin sürebilirsiniz. Bu vazelin kirpiklerinizin bakımlı ve gür görünmesini sağlar ancak gözünüze değmemesine mutlaka özen gösterin.

kirpik-bakimi
Kirpik Bakımı Yapın

Dişlerinize Bakım Yapın

Sağlıklı bir gülüş sizin doğal görünmenizi sağlayan en önemli konulardan biridir. Dişlerinizi her gün fırçalayarak beyaz görünmesini sağlamanız çok önemlidir.  Dişlerinizi fırçalarken dudaklarınızı da fırçalamanız dudaklarınızın canlı görünmesini sağlayacaktır. Ardından dudaklarınızı bir nemlendiri yardımıyla nemlendirebilirsiniz.

dis-bakimi
Diş Bakımı Yapın

Saçlarınıza Bakım Yapın

Son olarak doğal görünmenin yolu da saçlardır. Saçlarınızı doğal kıvrımlarıyla baş başa bırakarak sadece kabarmasını önleyen bir krem kullanabilirsiniz. Saçlarınızı atkuyruğu yaparak da kullanmanız doğal görünmenizi sağlar. Saç maşası kullanmadan da bu sayede güzel görünebilirsiniz.

atkuyrugu-sac
Atkuyruğu Yapın
Please write your comments

deneme bonusu