Snapchat Hesabımı Nasıl Silebilirim? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Snapchat Hesabımı Nasıl Silebilirim?

Snapchat Hesabımı Nasıl Silebilirim?

Merhaba Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri okurları, Snapchat geçtiğimiz günlerde oldukça popüler bir uygulama olarak görülse de Instagram uygulamasına hikaye özelliğinin gelmesinden beridir etkisini yitirmeye başladı. Genel olarak Amerika ve İngiltere içerisinde aktif olarak kullanılan bu uygulama, ülkemizde de fazlasıyla rağbet görmekteydi.

Ancak zaman içerisinde Snapchat kullanıcıları var olan hesaplarını zaman içerisinde kapatma isteğiyle hareket etmeye başladı. Instagram’ı genel olarak neden gösteren kullanıcıların Snapchat hesabını kaldırmak ve silmek adına harekete geçtikleri de söylenebilmektedir.

Snapchat uygulamasıyla beraber kullanıcılar arasında anlık olarak gönderim sağlama uygulaması olarak ifade edilmektedir. Snapchat kullanıcılarının birbirlerine metin, resim, ses ya da video gönderilmeleri de mümkün olmaktadır. Kişiye özel olarak gönderilen dosyaları maksimum 10 saniye boyunca görüntülemek mümkündür.

Aynı zamanda da Snapchat uygulaması maksimum 2 kez görüntüleme imkanı da sunabilmektedir. Ücretsiz olarak devrede olan bu uygulamanın iOS ve Android işletim sistemlerine uygun olarak çalıştığı da söylenebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Instagram Profilime Kimler Baktı Nasıl Görebilirim?

Snapchat uygulamasına dair hesap kapatma ya da dondurma işlemleri mobil uygulamadan gerçekleştirilmemektedir. Sadece Snapchat resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bu site üzerinden tek bir işlem sonrasında silme işlemleri gerçekleştirilmekle beraber hesabın devre dışı kalması da sağlanabiliyor.

Devre dışı kaldığı boyunca Snapchat profiline herhangi bir biçimde dahil olmamak durumunda da kalıcı olarak hesabın silinmesi işlemi kendini gösteriyor. Bu tip işlemleri gerçekleştiren kişilerin uygulamalarını mobil cihazlarından silmeleri halinde yeniden telefonlara yüklemeleri ya da Snapchat web sitesine dahil olmaları da gerekebiliyor.

Genel olarak kullanıcıların en yaygın biçimde rağbet ettiği uygulamalardan olan Snapchat, içerisinde eğlenceli filtreler barındırabiliyor. Bu filtrelerle beraber resim ya da videoların paylaşılmasına dair bir sosyal medya aracı olarak da görülebiliyor.

Ancak Instagram sosyal medya uygulamasının hızlı bir biçimde yükselişe geçmesi ve Snapchat özelliklerini içerisinde barındırmaya başlamasıyla beraber hızlı bir şekilde takipçi kaybettiği de görülebiliyor. Bu yüzden uygulamayı silen ve hesabı kapatmak isteyenlerin sayısının bir hayli artış gösterdiği de görülebiliyor.

Snapchat Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

snapchat
  • Snapchat hesap silmek için ilk olarak web sitesine girmek gerekmektedir.
  • Kullanıcı adı ve şifre doğrultusunda hareket edilerek oturum açma işlemi gerçekleştirilmektedir.
  • Sonrasında bir kez daha kullanıcı adı ve şifre girişi gerçekleştirilmektedir.
  • Telefon numarasına gelen şifrenin girilmesi gerekir.
  • Sonrasında ortaya çıkan pencerede hesap silme seçeneği de seçilmelidir.
  • İşlemi tamamladıktan sonra da pencereyi kapatmak gerekmektedir.

Bu işlemleri takip ederek hesap kapatma işlemleri hayata geçirilebilecektir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken bir detay bulunmaktadır. Bu işlemler aynı zamanda da Snapchat hesap dondurma olarak da adlandırılmaktadır.

Bu süreci gerçekleştiren Snapchat kullanıcıların hesapları 30 gün boyunca kapalı kalacaktır. Bu süre içerisinde diğer Snapchat kullanıcılarının hesaba erişimi de mümkün olmayacaktır. 30 gün içerisinde bu hesabın açılmaması durumunda tamamen silinmesi durumu da görülebilecektir.

Snapchat uygulamasına 30 gün süreyle girilmemesi durumunda hesaplarda yer alan tüm resim, video ve yazışmaların ortadan kalkacağı manasına gelmektedir. Ancak dondurma işlemlerine bağlı olarak bu işlemleri gerçekleştirecek olan kişilerin 30 gün süresini geçirmemeye önem vermeleri gerekmektedir.

Hesabın yeniden aktif olması için tek yapılması gereken Snapchat üyeliğine kullanıcı adı ve şifreyle yeniden bağlanmak olacaktır.

Web Sitesinden Snapchat Girişi Nasıl Yapılmaktadır?

snapchat

Snapchat web sitesine girilerek, gelen ekran doğrultusunda hareket etmek gerekmektedir. Gelen ekranda kullanıcı adı ve şifresine girildikten sonra da işlemin tamamlanması gerekmektedir.

Snapchat hesap dondurma ya da kapatma işlemlerini gerçekleştirme konusunda hareket eden kişilerin 30 gün içerisinde Snapchat’e tekrardan dahil olmaları için bu süreci gerçekleştirmeleri gerekebiliyor. Bu sayede de yeniden Snapchat profilini aktif hale getirebilmek mümkün olabilmektedir.

İlginizi Çekebilir: Lifebox Nedir?

Snapchat dahilinde hesap silme ya da dondurma işlemlerini gerçekleştirmekten sonraki zaman diliminde uygulamanın silinmesi halinde yeniden yüklenmesi durumu söz konusu olmaktadır. Ancak hesabın yeniden aktif edilmesi için web sitesine giriş yapmaya öncelik verilmektedir.

Sonrasında da mobil mağazalara girilerek, uygulamanın tekrardan indirilmesi gerekmektedir. Snapchat ücretsiz bir uygulama olmasından dolayı da bu işlem kolaylıkla ve hızlı bir şekilde gerçekleşebilecektir.

30 gün sonunda yeniden Snapchat uygulamasına dahil olmak isteyen kişilerin kayıt olma sürecine girmeleri ve sonrasında yeniden aktif olarak kullanmaya başlamaları söz konusu olabilecektir.

Please write your comments

deneme bonusu