WordPress Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu Çözümü - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

WordPress Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu Çözümü

WordPress Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu Çözümü

Merhaba Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri okurları, WordPress panei PHP ve MySQL dillerinden meydana getirilen bir panel olarak adlandırılmaktadır. Web sitesi içerisinde PHP ve MySQL, veritabanlarına erişerek, sayfaya dair tüm bilgileri almasıyla da öne çıkmaktadır.

Sonrasında da her bir web sayfasının meydana getirilmesi konusunda da sorgulama işlemlerini gerçekleştirmesi gerektiği de ifade edilmektedir.

Ancak veritabanı kapsamında gerekli bağlantıların meydana gelmesi konusunda PHP kodunun MySQL ile bağlantı kuramaması düzeyinde bir sorun meydana gelebilmektedir. Böylelikle de WordPress veritabanına bağlanamadığından sayfaya erişim de sağlanamamaktadır.

Web sitesinin veri tabanına bağlanamaması konusunda ortaya çıkan sorunlar genel olarak üç biçimde ele alınmaktadır.

İlk olarak WordPress panelinde bulunan eklentilerde sorun yaşanması bu durumu tetikleyebilmektedir. WordPress veri tabanını bozan bu işlemlerden bir tanesi de kötü bir eklenti yüklemek olarak ifade edilebilmektedir.

Web sitesine bağlanamama konusunda MySQL veri tabanına hatalı giriş bilgileriyle dahil olmaya çalışmak da siteye erişimi engellemektedir. Farklı giriş bilgilerinin kullanılması sonrasında da bu durum ortaya çıkmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Ücretsiz Backlink Kaynakları 2020

Genel olarak farklı bir hosting hesabına web sitesinin aktarılmasına ortaya çıkmaktadır. En yaygın olarak kendini gösteren bir neden olarak da ifade edilmektedir.

Hosting firmalarının içerisinde problem yaşanması halinde de bu tip erişememe gibi bir durum ortaya çıkabilecektir. Aynı zamanda da sitenin sunucularının kaldıramayacağı düzeyde olacak olan trafik artışları da sunucuların kapanmasına neden olabilmektedir.

WordPress Veritabanı Bağlantısı Sorunu Çözümünde Nasıl İlerlenmelidir?

  1. Sorunun Nerede Olduğunu Belirleme

Sitenin veritabanına dair sorunları çözmeye dair hareket etmede sitenin admin paneline dair bir hareket etmek gerekmektedir. Sitenin hem kendisine hem de yönetim paneline erişim sağlamada sorun yaşanması halinde wordpress alan adını site ismiyle değiştirmek gerekebilecektir.

Aynı zamanda da veritabanı tablolarının kullanılmadığı konusunda bir mesaj alması durumunda da veritabanını tamir etme gibi bir eyleme girmenin gerektiği de ifade edilebilmektedir.

WordPress veritabanlarını onarmada devreye girebilmesi adına bir özellik de kendini gösterebiliyor. Bu özellikten faydalanabilmek isteyen kişilerin genel olarak kurulum ayarları ve WordPress yapılandırmasını içeren wp-config.php dosyasını bulmak gerekiyor. Bu dosyayı açtıktan sonra sitenin optimize edilmesi sonucu elde edilebilecektir.

  1. Wp-config.php Dosyasında Veritabanı Ayarlarını Denetleme

Az önce belirtilen yöntemin işe yaramaması halinde wp.config.php dosyasına dayalı veritabanı ayarlarına bakmak gerekmektedir. Bu adım doğrultusunda veritabanına giriş yapmada kullanılacak olan bilgilere dair harekete geçmek de gerekebilecektir.

Sonrasında da veritabanında oturum açmaya dair bilgileri dosyanın üst kısmında görebilmek ortaya çıkan bir durum olacaktır. Aynı dosya içerisinde biraz daha aşağılarda MySQL veritabanına dair tanımlama verilerini görebilmek de mümkün olabilecektir.

WordPress veritabanına erişebilmek adına bazı bilgilere gerek bulunmaktadır.

  1. Veritabanı adı (DB_NAME)
  2. Giriş kullanıcı adı (DB_USER)
  3. Giriş şifresi (DB-PASSWORD)
  4. Veritabanı host adı (DB_HOST)
  5. Veritabanı eki (table-prefix)

Yukarıda bahsedilen değerlerden herhangi birinin yanlış olması halinde WordPress veritabanına bağlanma durumu söz konusu olmayacaktır.

Ayrıntılara dair hareket ederek, doğru olduğunu garantilemenin en kesin yolu olarak bu bilgilerin MySQL bilgileriyle kıyaslamak olacağı da ifade edilebilecektir. Bunun için bu veritabanına gitmek gerektiği de belirtiliyor.

wordpress

Hostinger kontrol paneline dair hareket edildiğinde MySQL veritabanlarını ve kullanıcıların listesini görebilmek söz konusu olabilecektir. Aranılan ögeler ise MySQL veritabanı, MySQL kullanıcısı ve MySQL host alanları olmaktadır.

Buradaki isim, kullanıcı ve hosting değerleri, wp-config.php dosyasıyla karşılaştırılması gerçekleştirilebilecektir. Bu değerlerin eşleştiğinin emin olunması durumuyla var olan bağlantı hatası giderilebilecektir. Eşleşmemesi halinde de güncelleme işlemi hayata geçirilebilecektir.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra WordPress sitesini yenilemek gerekecektir. Halen daha böyle bir hatanın gündeme gelmesiyle beraber wp-donfig.php içerisinde yer alan kullanıcı adı ve şifre bilgileri eşleşmediğinden dolayı bu bilgilerin sıfırlanması da gerekebilmektedir.

Bu işlemin de işe yaramaması halinde WordPress içerisinde hatalı bir table prefix kullanıldığı da söylenebilmektedir. Bunun kontrolü de phpMyadmin bölümünden gerçekleştirilebilmektedir. ilgili dosyayla kıyaslamaları bu şekilde gerçekleştirmek gerekebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: SEO Uyumlu Makale Yazmanın Püf Noktaları

Halen daha problem çözüme eriştirilmemişse de MySQL Databases ekranına dahil olarak buradaki bilgileri gözlemleyin. Buradaki DB_NAME ve DB_USER değerlerinin eşleştiğini kontrol edebilirsiniz.

WordPress bağlantısı adına var olan sorunu gidermek için tüm bu işlemleri gerçekleştirmeye de gerek duyulmayabilir. Her bir işlemi gerçekleştirme sonrasında WordPress sitelerin yenilenmesiyle beraber bağlantının sağlanıp sağlanmadığı görülebilmektedir.

wordpress

Veritabanı ismine dair hareket edilmesi durumunda da Current Databases ismine dair hareket etmek söz konusu olabilecektir. Bu bölümde wp-config.php dodyasına ait verileri veritabanının göstermemesi halinde de kayıp yaşandığı da söylenebilmektedir.

Bu tip bir problem yaşanması durumunda da hosting firmalarının personelleriyle iletişime geçilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Yeni bir veritabanı meydana getirilmeli ve yedeklerin buraya aktarılması gibi bir durum da kendini gösterebilir.

Veritabanına dair var olan hareketlerde ikinci olarak da Privileged Users bölmesini kontrol etmek de etkilidir. Burada da wp-config.php dosyasına dayalı olarak farklı bir kullanıcı adını görebilmek söz konusu olabilmektedir.

Bu sorunu giderme sonrasında da hatalı kullanıcı adını düzeltme eylemini gerçekleştirmek adına da harekete geçilebilecektir.

  1. WordPress Eklentilerini Devre Dışı Bırakma

Yukarıdaki işlemlerin fayda getirmemesi adına WordPress içerisinde yer alan eklentilerin de kontrol edilmesi gerekmektedir. Bunun için en ideal ve en basit yol olarak da tüm eklentileri devre dışı bırakmak olacaktır. Bu şekilde sitenin eski haline döndüğü halde problemin ana kaynağı bulunacaktır.

Sorunu bulduktan sonraki zaman zarfında da hangi eklentinin sorunlu olduğunu anlamak için harekete geçilebilecektir. Bunun için da sırasıyla uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiği de ifade edilebilecektir.

  1. FTP işlemcisiyle hesaba giriş yapılmalıdır.
  2. WordPress Core dosyalarını bularak wp-content klasörüne ulaşmak gerekecektir. Klasör içerisinde de plugins klasörüne erişmek gerekecektir.
  3. Plugins klasörünün adının değiştirilmesi izlenecektir.

Bu sayede WordPress, eklentilerini bulamayacak ve bu yüzden devre dışı kaldıkları da söylenebilecektir. Sorunun çözülmesi durumunda da hangi eklentinin bu duruma mahal verdiğini görebilmek için de

  1. Plugins klasörünün adını eski haline getirmek gerekmektedir.
  2. Sonrasında da her bir eklenti klasörünün adlarını tek tek değiştirerek, aynı zamanda da her bir değişim esnasında siteyi yenilemek de gerekebilecektir.
  3. WordPress Core Dosyalarını Değiştirme

WordPress core dosyalarını değiştirmek adına bazı adımları sırasıyla gerçekleştirmek gerekmektedir.

  1. WordPress core dosyalarını manuel olarak değiştirmek adına ilk olarak WordPress’in en son sürümünü indirmek gerekmektedir.
  2. Sunucu üzerinde bulunan wp-includes ve wp-admin dizinlerinin silinmesi gerekecektir.
  3. Sonrasında da silinen hu dosyaların son versiyonları yüklenecektir.

WordPress Core dosyalarının yenilenmesi bu kadar kolay biçimde gerçekleştirilebilecek ve sorunun çözülüp çözülmediğini de denetleyen bir etmen olarak ifade edilebilecektir.

  1. Hosting Sağlayıcılarına Danışmak

Sorun giderme seçeneklerini teker teker gerçekleştirilmesi ancak halen daha sonuç alınamaması durumunda hosting sağlayıcılarına dayalı bir problem kendini gösterebilmektedir. Bu problem için web hosting şirketiyle iletişime geçerek, bu sorun için uygulanan çözümleri belirtmek gerekecektir. Böylelikle istenilen destek kısa süre içerisinde sağlanabilecektir.

Ancak hosting sağlayıcısıyla iletişim kurmadan önce bu sorunu çözebilmek adına bir durum da kendini gösterebiliyor. Bazen hosting firmalarının veritabanı offline olmasından dolayı da bu sorun kendini gösterebiliyor.

Bu sorunun bir çok şey nedeni olabilir. Oldukça genel yaşanan bir problem olmasından dolayı da hosting firmasıyla kurulacak olan iletişimlerde çok fazla bilgi verebilmek gibi bir durum da kendini gösterebilecektir. Bu bilgiler de sorunun giderilmesine dair sürecin daha da hızlandırılmasını sağlayan bir yöntem olarak ifade edilebilecektir.

İlginizi Çekebilir: En İnce Ayrıntısına Kadar WordPress SEO Ayarları – 2020

Veritabanının online olup olmadığını görebilmek için basit bir PHP script’i devreye sokmak söz konusu olabilecektir. Bu kod sadece sitenin hosting ile bağlantı kurup kurmadığını kontrol etmektedir.

Bu sayede ideal bilgileri sunma sonrasında hosting firmaları kısa sürede verileri ele alarak çözüm yolu geliştirebilecektir. Aynı zamanda da mysqli_connect()metodu da bu konuda kullanılarak, başarılı bir bağlanma süreci içerisinde devreye girebilecektir.

Online olan veritabanlarına ulaşım sağlama konusunda problem yaşayan web sitelerine bu şekilde yaklaşarak her bir adımı gerçekleştirmek ideal bir denetleme evresi olarak görülebilecektir. Adım adım ilerleme sonrasında var olan problemin neden kaynaklandığını da görebilmek mümkün olacaktır.

Her zaman bu şekilde hareket etmenin artı yönleri görülebilecek ve web sitelerine dair kolaylıkla uygulanabilecek pozisyonda da olacaktır. Sitelerin tekrardan devreye girmesiyle beraber istenilen sonuçlara ulaşmak da kolaylıkla hayata geçirilebilecektir.

Please write your comments

deneme bonusu