Telegram User Bot Kurulumu Nasıl Yapılır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Telegram User Bot Kurulumu Nasıl Yapılır?

Telegram User Bot Kurulumu Nasıl Yapılır?

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere Telegram User Bot kurulumu nasıl yapılır? hakkında bilgi vereceğiz.

User Bot kavramı takipçi ve etkileşim oranının artması için kullanılan bir kavramdır. Burada bot takipçiler aracılığıyla Telegram sayfanızın ilgi çekmesini sağlarsınız. Kendi Telegram hesabınızda User Bot’lar sayesinde özel botlar kurabilirsiniz. Bu botlarla sohbet gruplarında birçok farklı özellik deneyebilirsiniz.

Telegram botları bir örnekle açıklayacak olursak bir gruba veya bir kişiye mesaj attığınızda otomatik olarak sizlere mesaj gönderir. Bir kelime girersiniz ve ardından size bazı mesajlar gelir. Örneğin; merhaba yazdınız ve karşılığında hoş geldiniz gibi otomatik bir mesaj geldi.

User Bot’lar içerisinde en çok bilinenleri Seden ve Asena User Bot’larıdır. Bunlarla ilgili de aşağıda geniş çaplı bir paylaşımda bulunduk.

telegram-bot
Telegram Bot

Seden ve Asena User Bot Arasındaki Farklar?

İki User Bot’unda birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. İki farklı botun da kendine has ayrı güzel özellikleri bulunuyor. Gelin beraber bu iki botun ortak yönlerini tanıyalım.

  • Spam Komutu: Spam komutu verebilmek sohbet bölümündeki gruplarda yavaşlatma sağlar. Buna Flood yapmak da denilmektedir. Bunun için “.spam 500 <kelime>” komutu vermeniz yeterli. Bu sayede seçtiğiniz kelime sizin seçtiğiniz miktara göre gruplara atılacaktır. Bu özelliğin kötü bir amaç için kullanılması sakıncalıdır. Çünkü daha sonra geçici olarak kimseye mesaj atamayabilirsiniz. Buna flood wait de denmektedir.
  • Gündelik Bilgiler: Takvim, hava durumu, saat, güncel bilgiler gibi bilgileri 1 satırlık komut vererek hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Son derece işe yarayan bu özellik aynı zamanda zararsızdır.
  • Youtube: Bu botlar sayesinde Youtube üzerinden müzik aratarak indirebilme şansına da kavuşursunuz. Ayrıca spotify üzerinden de istediğiniz müziği indirebilirsiniz.
  • Fake Hesapları Bulma: 1 satırlık mesaj komutuyla şüphe duyduğunuz fake hesapları bulabilir, Google’da aramalar yapabilirsiniz. Ayrıca Terminal kullanma,Tool kurma gibi özellikleri de yine 1 satırlık mesaj ile edinebilirsiniz.
    seden-asena
    Seden ve Asena

Seden ve Asena User Bot Kurulumu Nasıl Yapılır?

Yukarıda sayılan gibi birçok farklı özelliğe sahip olan Seden ve Asena User Bot için kurulumun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız yazımızın kalan kısmını okuyabilirsiniz. Kurulum için önce bu iki user botu indirmeniz gerekecektir. İndirmek isteyenler aşağıdaki bırakılan Bot Telegram link başlıklarına tıklayabilir.

Seden İçin Tıkla   Asena İçin Tıkla

Kurulum Yapma Aşamaları

  • Birinci adım olarak yapmanız gereken işlem bir Heroku hesabı açmanızdır. Bu hesabı açtıktan sonra da onaylamanız gerekecektir. Bu açtığınız adrese giderek kendi Telegram hesabınızı kullandığınız numarayı girmeniz gerekecek ve ardından size gelen kod ile onaylama yaparak diğer sayfaya geçebileceksiniz.
  • Geçtiğiniz sayfada karşınıza Development Tools gelecektir ve burada bulunan API_ID VE API_HASH adreslerini kopyalayıp kaydetmeniz gerekecektir.
  • Bu işlemden sonra yapmanız gereken ilk iş Termux uygulamasını indirmenizdir. Eğer bir IOS kullanıcısı iseniz bunun için de ISH isimli Terminali indirmeniz gerekecektir.
  • Kurduğunuz terminali açarak Github linkinde bulunan komutları yapıştırıyoruz.
  • Bu komutları girdikten sonra Enter tuşuna basarak kurulumu başlatmış oluyoruz. Kurulum başlamadan önce size Y ve N arasında seçim yapmanız sorulursa Y yazıp Enter tuşuna basmanız yeterlidir.
  • Kurulumun bitmesini bekledikten sonra karşınıza gelen sayfada API ID ve API KEY ve Telegram hesabınızda kullandığınız numara gibi bilgiler istenecektir. Bu kutucukları gerekli şekilde doldurarak Telegram hesabınıza gelen kodla işleminizi bitirebilirsiniz. Buradan da size String Session adında bir kod verilecektir.
  • String Session kodunuzu kopyalayıp kaydedin. Bu kod 1 ile başlayan uzun bir koddur. Bundan sonra yapacağınız işlem de Github linkine tıklamak ve karşınıza gelen Deplay butonu ile işleminizi başlatmaktır.
  • Deploy butonuna basıldığında size “app-name” adında bir kutucuk çıkacaktır. Bu kutucuğa “sedenuserbot33, asenauserbotneo4324” gibi yazılar yazabilirsiniz.
  • Region kısmına geldiğinizde burada Avrupa’yı seçin ve API_ID, HASH, StringSession kutucuklarına da daha önce kopyaladığınız kodları yazın. Bu işlemden sonra da sizden Heroku API Key istenecek. Sizler de bu adrese gidip Reveal butonunu bulmalısınız. Burada Api Key bulunacaktır. Bunu kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir.
  • Sonunda Deploy butonuna tıklayarak işleminizin bitmesini bekleyebilirsiniz. Yaklaşık 6-7 dakika içerisinde kurulumunuz tamamlanacaktır.
  • Son olarak Manage App butonunu bulun ve burada Resources kısmından kaleme tıklama yaparak aktifleştirin.
İlginizi Çekebilir: WhatsApp Silinen Mesajları Okumak

Bu işlemlerin başarılı bir şekilde yapılmasının ardından Telegram’ı açarak “.alive” yazarak bir kişiye mesaj atın. Burada kurduğunuz User Bot’un çalışmakta olduğunu göreceksiniz. Botlarla ilgili bir sıkıntı yaşarsanız Support gruplarından destek alabilirsiniz. Bu gruplar sizlere her türlü konuda yardımcı olacaktır.

BotFather İle Bot Oluşturma

BotFather da Telegram’da sık kullanılan bot oluşturma yöntemidir. Bu noktada yapmanız gereken ik işlem Telegram’ın arama bölümüne “BotFather” yazmaktır. Sağ tarafında mavi tik bulunan BotFather olan seçeneğe tıklamanız çok önemli.

BotFather
BotFather

BotFather ile mesajlaşmaya başlayın. Gelen mesajlardan “/newbot” yazısına tıklayın. Buradan botunuzun ismini belirleyin. Seçeceğiniz ismin sonu bot harfleriyle bitmelidir. Bu adımdan sonra artık bir bota sahip olmuş olacaksınız.

BotFather-bot
BotFather Bot

Rose Bot İle Bot Oluşturma

Rose Bot ismini Telegram arama sayfasından bularak eklediğinizde gruplarınıza ekleyerek kullanım sağlayabilirsiniz. BotFather’a çok benzemektedir. Telegram Rose Bot’u grubunuzda yönetici yapabilirsiniz ve bazı kodlarla da istediğiniz komutları verebilirsiniz.

rose-bot
Rose Bot

Örneğin; Türk Telegram kullanıcıları /setlang tr komutu ile dil tercihinin Türkçe olmasını sağlar. Bir kişiyi gruptan atmak ve engellemek istediğinizde ise /kick @ kullanıcının adı şeklinde komut vererek yapabilirsiniz. Telegram bot komutları çok fazladır ve bunlar arasında istediğiniz her şeyi yapabilmeniz mümkündür.

 

Please write your comments

deneme bonusu