Türkiye’nin İlk İnsansız Mini Tankı 2021’de Geliyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Türkiye’nin İlk İnsansız Mini Tankı 2021’de Geliyor

Türkiye’nin İlk İnsansız Mini Tankı 2021’de Geliyor

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere Türkiye’nin ilk insansız mini tankından bahsedeceğiz.

Türkiye'nin ilk insansız mini tankı nasıl olacak?

Uzaktan kumandayla kontrol edilebilecek.

Türkiye'nin ilk insansız mini tankını hangi şirket üretiyor?

Katmerciler ve Aselsan

Türkiye'nin ilk insansız mini tankı ne zaman çıkıyor?

2021 yılında.

 

Katmerciler savunma sanayisiyle ismini herkese duyuran bir şirket. Bu şirket şuanda da ilk insansız mini tankımızı üretmek için harekete geçti. Aselsan ile işbirliği içinde yürütülecek olan proje gelen ihtiyaçlar doğrultusunda özelleştirilebilecek ve 2021’de TSK envanterlerine eklenmiş olacak.

yerli-mini-tank-insansiz
Türkiye’nin İlk İnsansız Mini Tankı

Türkiye var olduğu günden bugüne kadar savunma sanayisine verdiği önemle bilinmektedir. Ülkemizde birçok şirket bu anlamda çeşitli çalışmalar ve tasarımlarla gündeme gelmektedir. Bu Türkiye’nin gerçekten savunma sanayisindeki gelişimini gözler önüne seriyor.

Ülkemizde birçok şirket savunma sanayisiyle ilgili çalışmalarını ortaya koyarken Katmerciler de kendisini gösteriyor. Türkiye’nin ilk insansız mini tankı Katmerciler ve Aselsan’ın birlikte mücadelesiyle ortaya konuluyor. Üstelik çok uzak bir tarih değil çok yakın bir tarihten bahsediliyor. Aracın uzaktan bir kumanda ile kontrol edileceği de belirtilen ayrıntılar arasında yerini alıyor.

İlginizi Çekebilir: Honor 30 Lite tanıtıldı!

 

Katmerciler ve Aselsan Birlikteliğiyle Gelen İKA

Dünya’da çok fazla ülkede olmayan insansız kara araçlarına kısaca İKA ismi veriliyor. Katmerciler ve Aselsan birlikteliğiyle ortaya çıkan İKA gerçekten Türkiye’yi rakiplerinden bir adım öne itiyor. Yerli olmasıyla ön plana çıkan İKA, benzerlerine göre de farklı özelliklere sahip ve bu özellikleriyle Türkiye ilgileri üzerine çekmeyi başarıyor. TSK içerisindeki yerini alacak olan İKA, ordumuzun elini güçlendirecek ve ihtiyaç olursa özel olarak da kullanılabilecek. Yani hem devlete hem de özele hizmet verebilecek. Bu araca keşif özelliği, hedef belirleme özelliği, gözetleme ve silah sistemleri gibi özellikler entegre edilebiliyor. İKA’nın bilinen en güzel yönü de uzaydan kontrol edilebiliyor olması. Hatta bu ilk insansız mini tank her türlü hava koşullarında da etkili olarak kullanılabilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2021 yılında ilk insansız mini tank ile tanışma fırsatı bulacak.

ilk-yerli-insansiz-tank
Katmercilere Ait Türkiye’nin İlk İnsansız Mini Tankı

Uzaktan Kumandalı Atış Platformu yani UKAP da Katmerciler’in 3 yıl önce tanıttığı bir sistemdi ve İKA ile aralarında bu anlamda büyük bir bağ bulunuyor. Bu tarz haberleri görünce TV’de gördüğümüz robot savaşları direkt olarak akıllarda beliriyor. Belki de geleceğimizde savaşlar artık bu şekilde gerçekleşecek.

 

 

Please write your comments

deneme bonusu