Yuvarlanabilir Ekranlı Akıllı Telefon Dehası Geliyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Yuvarlanabilir Ekranlı Akıllı Telefon Dehası Geliyor

Yuvarlanabilir Ekranlı Akıllı Telefon Dehası Geliyor

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere yuvarlanabilir ekranlı akıllı telefonlardan bahsedeceğiz.

Yuvarlanabilir ekranlar üretildi mi?

Henüz tasarım halinde.

Yuvarlanabilir ekranlar kullanışlı olacak mı?

Katlanabilir ekranlara göre daha kullanışlı olacağı söyleniyor.

Yuvarlanabilir ekranların özelliği ne?

Daha geniş ekran deneyimi sunması.

Katlanabilir akıllı telefonları sürekli duyuyorduk ancak böylesini ilk defa duyacaksınız. LG CEO’su olan Kwon Bong seok, akıllı telefonlarla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Bu açıklamaya göre yuvarlanabilen bir akıllı telefon yapılacak. Üstelik bu yuvarlanabilen akıllı telefon bu yılın başlarında bizlerle olacak.

yuvarlanabilir-ekran
Yuvarlanabilir Ekran

Son zamanlarda akıllı telefonlar sürekli olarak katlanabilir nitelikte yapılmaya çalışılıyor ve yatırımların çoğu bunun üzerinde yoğunlaşıyor. Her akıllı telefon şirketi kendisine yeni bir tasarım seçerek kullanıyor ve rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyor. Bu telefonların nasıl görüneceği ve ne kadar kullanılacağı konusunda şüpheler bulunuyor ama yılmadan firmalar bunun üzerinde uğraşıyor.

İlginizi Çekebilir: HONOR 30 Lite ve HONOR X10 Max’in Fiyatları Belirlendi

 

Daha Önce Yuvarlanabilir Ekran Tasarımı Yapıldı Mı?

LG ise rakiplerinin aksine akıllı telefonlara farklı bir pencereden bakıyor. Yakın zamanda Apple yuvarlanabilir bir akıllı telefon ortaya sürerek herkesi şaşırtmıştı. Sunulan görseller bir parşömeni andırıyordu. Ancak LG bu konuda şimdiden cihaz prototipi üzerinde çalışmalara başladı bile. LG ürünlerini birçok kez testten geçiriyor ve 1000-2000 tane cihaz üretiliyor. Yuvarlanabilir akıllı telefon, gerekli durumlarda ekranın yana doğru genişlemesini sağlıyor ve bu sayede daha geniş bir ekran deneyimi sunuyor. Esnek yapıdaki OLED ekran sayesinde ekran bir parşömen gibi açılabiliyor.

lg-yuvarlanabilir-ekran
LG Yuvarlanabilir Ekran

BOE yuvarlanabilir ekranlar için LG Electronics ile beraber çalışıyor. Yeni teknolojilerin üretimi için firmalar bu şekilde sık sık AR-GE bölümleri arasında iş birliğine gidebiliyor. Özellikle yeni teknolojiler açısından farklı uzmanlıkların bir arada kullanılabilmesi çok önemlidir.

Yuvarlanabilir Ekran Üretmek Zor Mu?

Aslında yuvarlanabilir ekran üretmek katlanabilir ekranları üretmekle aynı zorlukta değerlendiriliyor. Bazı araştırmalar katlanabilir telefonlara göre daha kullanışlı olduklarını da ifade ediyor. Çünkü katlanan ekranlar basıncı yuvarlanabilir ekranlar kadar geniş bir alana yayamıyor. LG, Huawei ve Samsung gibi şirketler akıllı telefonlarda farklı tasarımlar yaparak gündemden düşmüyor. Daha önce yuvarlanabilir ekran tasarımlarını görmüştük ama bunu ilk hangi şirket üretecek henüz bu merak konusu. Bu tarz telefonların kullanımı her geçen gün yayılabilir. Çünkü oldukça rahat bir kullanım tüketicilere sunuluyor.

Please write your comments

deneme bonusu