Araçlarımızın plakaları değişiyor! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Araçlarımızın plakaları değişiyor!

Araçlarımızın plakaları değişiyor!

Artık arabaların bile kendi kendine gitmeye başladığı bu dönemde, park sensörleri çok önemli bir yere sahipti. Çünkü park sensörleri sayesinde aracı park etmek çok basitleşiyordu. Geçtiğimiz günlerde de plakalar için bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri ailesi olarak bu yazıda sizlere araçlar için getirilen yeni sistem plakalar hakkında bilgi vereceğiz.

Birçok araç sahibinin en çok zorlandığı konu, araçlarını park etmesidir. Park etme konusu özellikle acemi şoförler için tam bir kabus haline gelebiliyor. Yeni sistem plakalar ile birlikte, plakanızı akıllı telefona bağlayıp önünüzde veya arkanızda olan cisimleri akıllı telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz. Yani aracınızı park ederken herhangi bir nesneye yaklaşmanız durumunda telefonunuza bildirim geliyor.

Gelen bildirim sayesinde de park yaparken kaza yapmak gibi bir olayla karşılaşmıyorsunuz. Plakalarda bulunan sensörlerle yağmur, kar gibi doğal olaylara dayanıklı olmakla beraber herhangi toz, çamura da dayanıklı.

Please write your comments

deneme bonusu