Google’da Üst Sıralarda Yer Alma - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google’da Üst Sıralarda Yer Alma

Google’da Üst Sıralarda Yer Alma

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün size Google’da üst sıralarda yer alma konusunda detaylı bilgiler vereceğiz.

Google, dünya üzerinde en çok kullanılan arama motorudur. Türkiye’de de arama motoru piyasasının büyük bölümünü Google yürütmektedir. Bu nedenle çoğu firma arama sonuçlarında daha görünür olmak ve üst sıralarda yer almak için optimizasyon çalışmaları yürütürler.

googleda-ust-siralarda-yer-alma
Google’de Üst Sıralarda Yer Alma

Bu optimizasyon çalışmalarını yürüten birçok kurumsal firma bulunmaktadır. Bu işlemler genellikle SEO uzmanları tarafından yapılmaktadır. Google’da üst sıralarda yer alma konusunda belirli bir ücret talep edilmektedir.

SEO uzmanları sizlerden Google’da üst sıralarda yer almak  için verdiği hizmete yönelik bir ücret alır. Ancak Google’da üst sıralara çıkmak bazı sıralama kriterlerine göre fiyat değişikliğine neden olmaktadır. Bu sıralama kriterlerinin bazıları çok daha önemliyken bazıları ise düşük etkiye sahiptir.

 

Ücret Değişikliği Yaratan Sıralama Kriterleri Nelerdir?

  • Web sitenizin cezaları (mevcutsa)
  • Sektörünüzün rekabet durumu
  • Rakiplerinizin çalışmaları
  • Anahtar kelimenizin rekabet oranı
  • Üst sıralara çıkma projesinin süresi
  • Reklam politikanız
  • Backlink kalitenizin analizi
  • İçerik paylaşım takviminiz
  • Hedeflerinizin zorluk derecesi

 

Google’da Üst Sıralara Çıkma ücreti

Google’da üst sıralara çıkma çalışmaları genellikle SEO uzmanları tarafından yürütülmektedir. Bu çalışmaları bireysel olarak yapan ve piyasayı düşüren kişiler de mevcuttur. Piyasada 750 TL ile bu miktarın üzerinde bireysel hizmet veren uzmanlar vardır. Fakat kurumsal firmalar tarafından Google’da üst sıralarda yer almanız için istenen ücret ortalama 2000-4000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

google-ust-siralarda-yer-alma-ucreti
Google’de Üst Sıralarda Yer Alma Ücreti

Eğer sitenizin içinde bulunduğu sektördeki rekabet oranı düşük ise istenen fiyat ortalama 4000-8000 TL arasında olacaktır. Rekabet oranının yüksek olduğu sektörde ise istenen fiyat 10.000 TL’den başlamaktadır. Ancak bu fiyatların yukarıda belirttiğimiz sıralama kriterlerine ve firmaya göre değişiklik gösterebildiğini belirtmemizde fayda vardır.

Eğer bütçeniz bir uzman ile çalışmak için yeterli değilse, internet üzerinde bulunan birçok SEO yöntemlerini deneyebilirsiniz. Ancak bunun için düzenli içerik girişi, kaliteli site tasarımı, anahtar kelime seçimi ve reklam yapma devamlılığında bulunmanız gerekecektir. Bu da sizin için ekstra zaman kaybına sebep olacaktır.

Bu nedenle belli bir bütçe oluşturup bu çalışmaları SEO uzmanlarına yaptırmanız en doğru yaklaşım olacaktır. SEO uzmanları tarafından yürüteceğiniz bu çalışmalar çok kısa bir sürede yükselmenizde bir hayli etkili olacaktır.

Please write your comments

deneme bonusu