Java Method Nedir? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Java Method Nedir?

Java Method Nedir?

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere program yazılımcılığında çok faydalı bir konu olan “Java Method Nedir?” konusuna detaylı bir şekilde bakacağız. Bu yazılım kodlarla çalışan ve bir çok farklı işleme de izin veren bir yazılımdır.

[Topuk]

Java method kodların küçük parçalara bölünmüş halidir. Bu küçük parçalar sayesinde programlar içerisinde önemli yerlerde kullanılabilme imkanı sunuyor. Ayrıca kod tekrarından da sizi kurtarıyor. Bu sayede kod okunabilirliği ve performansı büyük avantaj sağlıyor. Diğer programlama dillerinde method; fonksiyonlar, prosedürler olarak da adlandırılır. Gelin beraber methodların gelen tanımını yapalım.

  • Erişim belirleyicidirler.
  • Ek özellikleri bulunur.
  • Dönüş tipine sahiptir.
  • Metot isimleri vardır.

Bu tanımları daha iyi anlamak için yazımızın devamına bakabilirsiniz.

Aşağıda sizler için örnek bir method tanımı yaptık. Daha iyi anlayabilmek için tanımımızı inceleyebilirsiniz. Aslında kodlarla çok basit işlemler yapabileceğinizi göreceksiniz.

public static void yazdir()

{

( “Teknobilimadami”) System.out.println;

}

Methodumuzu yukarıdaki gibi tanımlamış olduk. Burada dikkat etmeniz gereken methodunuzu nerede kullanmak istiyorsanız orada çağırabileceğinizdir. Bu örnekte main metodu içerisinde kullanılmıştır. Bu size kalmış bir durumdur.

public static void main (String [] değiştirgeler) {yazdir ();}

Bu tanımlamada parametre yoktur. Tanımlamalar parametreli ve parametresiz şekilde olabilmektedir. Aşağıda sizler için büyük sayıyı bulan parametreli bir method örneği hazırladık.

public static void buyuksayi (int a, int b) {if (a> b) {System.out.println (“Büyük Sayı:” + a); } else if (a <b) {System.out.println (“Büyük Sayı:” + b); } else {System.out.println (“Sayılar Eşit”); }}

Bu örnekte a ve b isimlerinde iki tane parametre bulunmaktadır. Bu metot sayesinde büyük sayıyı bulabilirsiniz.  Bu örnekte biz main method içerisinde çağrışım yaptık ve parametre değerini girmiş olduk.

public static void main (String [] değiştirgeler) {buyuksayi (10, 6); büyüksayı (55, 96); büyüksayi (25, 25); }}

Çıktı:

Büyük Sayı: 10

Büyük Sayı: 96

Sayılar Eşit

Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de parametre değerinin yerine ve sırasına önem vermektir.

Java Method Kullanımı Videolu Anlatım

Değer Döndürmeyen Metotlar

Void: Değer döndürmeyen methodlar için kullanılan void, elde edilen değerleri kullanmaya izin vermez.

Aşağıda iki parametreli toplama örneği üzerinden inceleme yapabilirsiniz.

/ * * Bu lisans başlığını değiştirmek için, Proje Özellikleri’nde Lisans Başlıkları’nı seçin. * Bu şablon dosyasını değiştirmek için Araçlar | Şablonlar * ve şablonu düzenleyicide açın. * / paket metotlar; / ** * * @author teknobilimadami * / public class Metotlar {/ ** * @param, komut satırı bağımsız değişkenlerini değiştirir * / public static void topla (int a, int b) {System.out.println (a + “+” + b + “=” + (a + b)); } public static void main (String [] değiştirgeler) {topla (12, 27); }}

Çıktı:

12+27=39

Bu örnekte void kullandık ve bu yüzden methodlar üzerinde herhangi bir oynama yapamıyoruz. Ayrıca ekrana yazdırma komutu içerisinde de kullanamıyoruz.

İlginizi Çekebilir: Python Şekil Çizme

Java Static Method Nedir?

Java kullanıcıları arasında “Java Static Method nedir?” Sorusunu merak edenler olabilir. Static anahtar kelimesi bu methodun temelini oluşturur.Static anahtar kelime ile methodlar ve değişkenler uygulanabilir. Static methodlar nesnelerden bağımsız olarak yaratılırlar. Aşağıda bir örnek paylaşımında bulunduk.

sınıf Teknobilimadami {statik Dize reklamı; public static void teknobilim () {System.out.println (ad); }}

Bu örnekte bir sınıf içerisinde static bir method ve değişken tanımlanmıştır. Bu değişken ve metoda nesne üretilmeksizin farklı bir class içerisinde erişim sağlayabilirsiniz. Onun da örneği aşağıda sizlerle buluşuyor.

public class Tekno {public static void main (String [] args) {Teknovilimadami.ad = “Teknobilimadami”; Teknobilimadami.Teknobilim (); }}

Çıktı:

Teknobilimadami

Unutulmamalıdır ki Static değişken tanımlaması sadece global kapsamlarda kullanılabilir. Lokal kapsamlarda ise static değişkenden bahsedilemez. Ayrıca hem method içerisinde hem de diğer kod bloklarında static tanımlaması olmaz. Eğer static bir değişkenin içeriğinde oynama yaparsanız nesneler de o sınıftan oluşmuşsa onlar da değişir.

Yukarıda Java yazılımı hakkında birçok farklı bilgilendirmede bulunduk. Bunlar program yazılımı yapmak isteyenler için çok faydalı olabilir. Bizleri takip ederek yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Please write your comments

deneme bonusu