Türkiye’nin En Büyük Rüzgar Tüneli Geliyor! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Türkiye’nin En Büyük Rüzgar Tüneli Geliyor!

Türkiye’nin En Büyük Rüzgar Tüneli Geliyor!

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere Türkiye’nin en büyük rüzgar tüneli hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Rüzgar tünelleriyle ilgili yapılan çalışmalar gün geçtikçe Türkiye içerisinde artarak devam etmektedir. Yeni bir haber de ODTÜ rektörü olan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün açıklamalarından geldi. Türkiye’nin en büyük rüzgar tünelinin inşaatının tamamlandığı haberini duyuran Kök, RÜZGEM’in açılışının da bu yıl içerisinde yapılacağını bildirdi.

İlginizi Çekebilir: Volkswagen Tiguan 2020 şaşırtan fiyat listesi

ODTÜ’de görev yapan Kök, ODTÜ’nün en girişimci ve yenilikçi üniversite ödüllerini aldığını ve birçok alanda başarılı olduğunu hatırlatarak ne kadar önemli bir iş yaptıklarını vurguladı. Ayrıca Dünya’daki en iyi 100 üniversite arasında yer almayı hedeflediklerini de ayrıca sözlerine ekledi. Üniversite’de ayrıca ilk Bilişim İletişimi Ofisi de kuruldu. Bu ofis sayesinde üniversite televizyon ve radyo kanalları üzerinden birçok programı sunabiliyor.

turkiyenin-ılk-ruzgar-tuneli
Türkiye’nin ilk rüzgar tüneli

Açılış Bu Yıl İçinde Yapılacak

Rektör Kök ODTÜ’nün başarılarından bahsederken bir yandan da rüzgar enerjileri üzerine yaptıkları büyük projeden bahsetti. Türkiye’nin enerji bakımından dışa bağımlılığını azaltarak rüzgar enerjisinde millileşme yaratmak istediklerini söyleyen Rektör, Türkiye’deki en büyük Rüzgar Tüneli’nin tamamlandığını bildirdi.

ruzgar-tuneli-tamamlandı
Türkiye’nin İlk Rüzgar Tüneli Tamamlandı

T.C. Cumhurbaşkanlığının desteklediği bu projeye RÜZGEM adı verilmekte ve 3 ayrı test bölgesinde oluşmaktadır. Hava yastıkları üzerinde yer değiştirebilen test bölgeler, de yer alarak bu yıl içerisinde açılışı tamamlanmıştır. Açılışın da Cumhurbaşkanımız tarafından yapılması bekleniyor.

Please write your comments

deneme bonusu