Türkiye’de TEKNOFEST Coşkusu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Türkiye’de TEKNOFEST Coşkusu

Türkiye’de TEKNOFEST Coşkusu

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere Türkiye’de TEKNOFEST coşkusu hakkında bilgi vereceğiz.

Teknoloji alanında yenileşen Türkiye için TEKNOFEST son derece önemli bir festivaldir. Bu festival havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak bilinmektedir. TEKNOFEST’in esas amacı mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynaklarının arttırılmasıdır. Bunun için de 23 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenlenerek 100 bin kadar genç birbiriyle mücadele ediyor.

teknofest
TEKNOFEST

Roket Yarışması

ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE kapsamında yürütülen Roket Yarışması 1-13 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü’nde gerçekleşecek ve lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri bu yarışmaya takım kurarak katılabilecek. İlk defa Yüksek İrtifa Kategorisinde bir yarışma düzenlenmiş olacak ve 20.000 feet irtifa atışı yapılacak.

Elektrikli Araç Yarışması

TÜBİTAK’ın yürüttüğü Elektrikli Araç Yarışması ise üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilecek. Bu yarışma türü Elektromobil ve Hidromobil olarak iki kategoriden meydana geliyor. Bu yarışma da Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde 1-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Otonom Araç Teknolojisi Yarışması

Otonom araç teknoloji alanındaki yarışmaya ise lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler dışında mezun öğrenciler de katılabilecek. Kocaeli Bilişim Vadisi’nde yapılacak olan yarışmaya BİLİŞİM VADİSİ, TÜBİTAK ve HAVELSAN destek verecek. Yarışma 7-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlginizi Çekebilir: 4 Ayaklı Robotumuz: ARAT

İnsansız Hava Aracı Yarışması

İHA yarışma alanında ise sabit kanat ve döner kanat olmak üzere iki kategori bulunacak. Yarışmanın yıllardır amacı insansız hava araçları konusunda bilgi ve deneyimi arttırmak. Yarışmayı TÜBİTAK destekliyor ve tarih ise 15-20 Eylül arasını gösteriyor. Yarıma yeri olarak Gaziantep Alleben Göleti seçilmiş durumda.

teknofest
TEKNOFEST Yarışması

TEKNOFEST bu defa gerçekten büyük bir mücadeleyle geliyor. Yapılan çalışmaların herkesi hayrete düşüreceği şimdiden görülüyor. TEKNOFEST’te birçok kategoride yarışmalar olacak. Bunları takip eden gençler zamanında istediği alanda yarışmaya katılabilir.

Please write your comments

deneme bonusu