Uzmanlara Göre Koronavirüsünün Ölümcül Oranın Azaldığı İddia Ediliyor! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Uzmanlara Göre Koronavirüsünün Ölümcül Oranın Azaldığı İddia Ediliyor!

Uzmanlara Göre Koronavirüsünün Ölümcül Oranın Azaldığı İddia Ediliyor!

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, uzmanlara göre koronavirüsünün ölümcül oranın azaldığı iddia ediliyor.  

İlk Olarak Çin’de başlayan virüs birkaç hafta içinde Avrupa’ya da sıçrayan ve tüm dünyayı kasıp kavururken uzmanlar tarafından açıklanan “virüsün ölümcüllüğü azalıyor” iddiası ortaya atılırken diğer uzmanlar tarafından ise alınan sosyal mesafe önlemleri nedeniyle bulaşan virüs miktarlarının azaldığını düşünüyor.

Bugüne kadar 800 binden fazla insanın ölümüne yol açan virüs, hâlen insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Ancak yeni bir çalışmaya göre virüs, artık o kadar da ölümcül olmayabilir.

Çeşitli yayın kuruluşlarına açıklama yapan bazı uzmanlar, korona virüsün D614G mutasyonunun daha az ölümcül olduğunu ifade ederken, bazı uzmanlar ise ölümcüllüğün azaldığına dair bir kanıt olmadığını iddia etti.

Uzmanlar korona virüsün ilk dönemlere göre ölümcül riskinin azaldığını açıkladı.

BBC Türkçe’de açıklanan habere göre Avrupa ülkeleri ve ABD’de korona virüs vakalarında artış gösterirken, ilk dönemlere göre ağır vakalar ve ölüm oranlarının azaldığı görülüyor.

Korona virüsünün ölümcül oranın azaldığı yönünde bir diğer açıklama da Mirror.co.uk’nin haberi İngiltere’de açıklama yapan Dr. Ron Daniels, virüsün artık ‘daha az kızgın‘ olmaya başladığını söyledi.

Bir başka habere göre Guardian gazetesi, Britanya‘nın tamamında salgının doruğunda 3 bin olan solunum cihazına bağlanmış (entübe) hastaların sayısı, şu anda 70. Vaka sayısı ise Birleşik Krallık içindeki birçok bölgede artış gösteriyor.

Korona virüsünün ölümcül oranın azaldığına dair henüz tam olarak açıklanmasa da İngiltere’deki yayınlanan veriler, daha çok genç insanların virüse maruz kaldığı gözlemlendiği yönünde olduğu belirtildi. Ancak birkaç uzmana göre New Scientist‘e yaptığı açıklamada hastane de daha verimli tedavi gördüğünü ve virüsün düşüşünün sebebini bu yüzden olduğunu öne sürüyor.

Uzmanlar Korona Virüs Ölümcül Oranının Azaldığını İddia Etti
Uzmanlar Korona Virüs Ölümcül Oranının Azaldığını İddia Etti

Genel bir görüş ise sosyal mesafe kurallarına uyulduğu insanların birbirine bulaştırdığı virüsün daha azaldığı düşünülüyor. Bu görüşe göre, daha düşük dozlarda alınan virüs ile bağışıklık sistemlerimiz daha kolay baş ediyor ve ölüm oranları da bu yüzden düşüyor.

 

Please write your comments

deneme bonusu