Buick, Şık Dizaynlı Konsept Arabası Electra’yı Duyurdu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Buick, Şık Dizaynlı Konsept Arabası Electra’yı Duyurdu

Buick, Şık Dizaynlı Konsept Arabası Electra’yı Duyurdu

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno bilim adamı takipçileri,

General Motors’un alt şirketlerinden bir tanesi olan Buick, Şanghay’da düzenlediği bir aktiflikte yeni konsept aracını duyurdu. Yeni konsept aracını “Electra” olarak isimlendirilen Buick, bu ismi geçmiş yıllarda piyasaya sürdüğü modelinde de kullanmıştı. Lakin yeni konseptin, yıllar evvel piyasaya sürülen Electra’dan epeyce farklı olduğunu açıkça söz etmek gerekiyor. 

Buick, 2018 yılında Enspire isimli bir konsept araç duyurusu yapmıştı. Electra, bu konseptin geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, yeni konsept aracının tasarım lisanını ise “potansiyel güç” olarak isimlendiriyor. Epeyce etkileyici bir dizayna sahip olan Electra, her ayrıntısıyla tüketicileri kendisine hayran bırakacak üzere görünüyor.

Buick’in yeni konsepti Electra işte bu türlü görünüyor

Buick, Şık Dizaynlı Konsept Arabası Electra'yı Duyurdu

Buick, yeni konsept aracını epeyce minimalist biçimde tasarlamış. Dizayna yakından baktığımızda, aracın gereksiz hiçbir ayrıntısının olmadığını görüyoruz. Epey ince farlara sahip olan Electra, uzun sayılabilecek ve keskin çizgilere sahip bir burna sahip. Aracın ön camı ise hayli eğimli ve aracın neredeyse ardına kadar devam ediyor. Ayrıyeten bu cam, aracın tavanını da oluşturuyor.

Buick’e nazaran Electra’nın tasarımı, bir uzay kapsülünden esinlenerek oluşturulmuş. Araç esasen dizaynıyla da bu kanıyı doğruluyor. Hem art hem ön kapılar üst gerçek açılırken, aracın içine baktığımızda da uzay temasının her yere yayılmış olduğunu görüyoruz. Dilerseniz çabucak, Electra’nın iç dizaynına da yakından bakalım.

Buick, Şık Dizaynlı Konsept Arabası Electra'yı Duyurdu

Buick Electra’nın hayli şık bir koltuk tasarımı var. Ayrıyeten aracın epey küçük bir direksiyon simidi ile devasa büyüklükte bir gösterge ekranı var. Bu ekran, muhtemelen birebir vakitte multimedya ekranı olarak da kullanılabiliyor. Ayrıyeten bir sürücü, direksiyonu kendisine yanlışsız çektikçe bu devasa büyüklükteki ekranı da kendine yanlışsız yaklaştırmış oluyor. Lakin mevcut şartlarda bu şekil gösterge ekranlarının pek de tercih edilmediğini söylemek gerekiyor.

Buick, Şık Dizaynlı Konsept Arabası Electra'yı Duyurdu

Electra’nın güç aldığı motor ise kestirim edebileceğiniz üzere içten yanmalı değil. İki adet elektrik motorundan güç alan araç, General Motors’un Ultium pillerini kullanıyor. Bu da aracın menzilinin 600 kilometreden daha fazla olduğu manasına geliyor. Buick’e nazaran 583 beygir gücünde (435 kilowatt) olan araç, 0-100 km/s hızlanmasını 4.3 saniyede gerçekleştirebiliyor. 

Please write your comments

deneme bonusu