Youtube Kanalınızı Keşfete Düşürecek 7 İpucu! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Youtube Kanalınızı Keşfete Düşürecek 7 İpucu!

Youtube Kanalınızı Keşfete Düşürecek 7 İpucu!

Merhaba, Teknoloji Haberleri Tekno Bilim Adamı  ailesi bugün sizlere Youtube keşfet nedir? youtube kanalınızı keşfete nasıl düşürürüz? bunlardan bahsedeceğiz.

İnternette en çok kullanılan video izleme araçlarından birisi olan Youtube, günde milyonlarca insan Youtube’a video izlemek için giriyor. Bu sebeple günümüzde popüler bir meslek haline gelen Youtuber olmak için bir kanal açıyor. Bu işe yeni başlayan arkadaşlar bu yazımızı okuyorsa şu yazılarımıza göz atmalısınız !

Youtube İçin En İyi Kameralar

 

Youtube kanalı açmak saniyelerinizi alırken trend olup Youtube keşfete düşmek aylarınızı hatta yıllarınızı alıyor olabilir. Bu sebeple doğru stratejilerle youtube keşfete düşmeniz mümkün. İşte Youtube kanalınızı keşfete düşürecek 5 ipucu sizlerle…

Youtube Keşfete nasıl düşülür
youtube-kesfete-dusmek

Youtube Kanalınızı Keşfete Düşürecek 5 İpucu

Youtube’da ana sayfanın sağında “keşfet” menüsü bulunuyor. Keşfet alanına farklı kategorilerde popüler olan yeni, trend videolar yer alıyor. Oyun, müzik, moda, güzellik, öğrenme gibi bazı popüler içerik kategorileri için “hedef sayfalar” ı getiriyor.

Youtube keşfet kısmına düşmek düşünüldüğü kadar kolay değil. Siz ne kadar faydalı ve düzgün içerik oluştursanız bile izlenme oranlarınız artmayabilir. Youtube keşfet kısmına düşmek için sizlere 5 tavsiyede bulunacağım.

1- İçeriğinizi Planlayın

YouTube kanalınızı oluşturmadan önce, muhtemelen istediğiniz video içerik türüne zaten karar vermişsinizdir. Görüşlerinizi artırmanın ve takipçi kazanmanın en iyi yolu, yine de içeriğinizi ilginç ve ilgi çekici tutmaktır; Ne kadar çok insan onunla ilişki kurabilirse, o kadar çok tıklayıp sonuna kadar izlemek isteyeceklerdir.

Youtube Keşfete nasıl düşülür

2- Youtube videolarınız 10 dakikadan az olmasın.

Video hazırlamak için oldukça fazla vakit ayırabilirsiniz. Fakat video konusunda montaj bilginiz zayıf ise işinizi kolaylaştıran montaj uygulamalarından aşağıdaki konuya bakabilirsiniz.

En İyi Video Montajı Uygulamaları

 

Fakat Youtube algoritmasının iki amacı bulunuyor. Kullanıcıların izlemek istedikleri videoları bulmalarına yardımcı olmak ve uzun vadede izleyici etkileşimini ve memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak olduğu için videonuzu ne kadar uzun tutarsa youtube keşfete düşmesi bir o kadar kolay olacaktır.

Youtube Keşfete nasıl düşülür

3- Doğru ekipmanlarla kamera karşısına geçin

Akıllı telefonunuzu kullanmak kesinlikle video kaydetmenin en basit yoludur, ancak izleyicilerin içeriğinizden keyif almasını istiyorsanız, doğru ekipmana yatırım yapmak gerçekten yardımcı olur. Çoğu YouTuber, DSLR’ler veya aynasız kameraların yanı sıra, tripodlar, lensler ve stüdyo aydınlatması gibi videografi için diğer temel aksesuarlarla birlikte kullanır. Eğer DSLR bir Fotoğraf Makineniz yoksa şu rehberimize bakabilirsiniz.

1500- 2000 TL Arasındaki DSLR Fotoğraf Makineleri

Yine de, iyi bir vlog kamerasının her şey olmadığını unutmayın. Ses kalitesi ve aydınlatma gibi diğer şeyleri ihmal ederseniz, izleyicileriniz ilk birkaç saniyeden sonra videolarınıza ilgi duymaya devam edebilir ve size hiç abone olmaz.

Youtube Keşfete nasıl düşülür

4- Kanalınızı benzer içerikteki diğer kanallardan ilham alın

Siz ilerledikçe, ilk birkaç videonuzun yeni içerikler bulmak daha zor olabilir. Ancak endişelenmeyin, köklü YouTube sanatçıları bile arada bir aynı şeyi yaşarlar. İşin sırrı, dışarıdayken ve kayda ara verdiğinizde bile her yerde ilham aramaktır. Fikirlerinizi listeleyin. Diğer videolara göz atın ve kendi fikirlerinizi geliştirmek için onların fikirlerini geliştirin.

Youtube Keşfete nasıl düşülür

5- Seo çalışması yapın

Videolarınıza daha fazla görünürlük sağlamanın bir başka sırrı da içeriğinizi YouTube’da sıralanmasına yardımcı olacak şekilde optimize etmektir. İlk videonuzu yüklediğiniz anda videoya, görüntüleyenlerin arama çubuğuna muhtemelen yazabilecekleri iyi, açıklayıcı bir başlık verin ve ana anahtar kelimenizi veya anahtar kelime öbeğinizi eklediğinizden emin olun. Örneğin, “Hawaii Doğum Günü Seyahat Vlog 2018” başlığı “Hawaii İşte Başlıyoruz!” Dan çok daha iyidir.

Ayrıca, videonuzu birden çok ilgili kategoriye yerleştirmenize yardımcı olacak alakalı etiketler kullandığınızdan emin olun. Şüphe duyduğunuzda, rekabeti inceleyin ve diğer benzer videoların hangi etiketleri kullandığını kontrol edin. 

Youtube Keşfete nasıl düşülür

6- Youtube ağınızı oluşturun

Bir sosyal ağ sitesi olarak kategorize edilmemiş olsa da, YouTube tamamen diğer kullanıcılarla bağlantı kurmak, paylaşmak ve işbirliği yapmakla ilgilidir. Bu nedenle, başarılı olmak için ağınızı oluşturmak için çaba sarf etmeniz gerekir.

Bu, içerik oluşturucular arasındaki ortak çalışmaların bir kanalın büyümesine ve yeni aboneler kazanmasına yardımcı olma konusunda etkili olduğunu kanıtladığından, her iki ortak çalışanın da diğerinin abone tabanına ulaşmasına yardımcı olduğu için bu özellikle YouTube topluluğunda kritiktir.

Youtube Kanalınızı Keşfete Düşürecek 7 İpucu!

7- Tüm olumsuz yorumları yoksayın

Kanalınız ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, her zaman olumsuz yorumlar olacaktır. Sonuçta YouTube, boş avatarlarının arkasına rahatça saklanan acımasız insanlar için bir yuvadır. İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun ve kanalınızda ne kadar çok çalışırsanız çalışın, her zaman nefret dolu yorumlar yapacak ve sizi alt etmeye çalışan insanlar olacaktır.

Youtube Keşfete nasıl düşülür

Sizde youtube kanalınızda keşfete düşmek için neler yapıyorsunuz? Aşağı yorum olarak yazın.

Please write your comments

deneme bonusu