Chromium Nedir? Chromium Nasıl Kaldırılır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Chromium Nedir? Chromium Nasıl Kaldırılır?

Chromium Nedir? Chromium Nasıl Kaldırılır?

Chromium, Google şirketi tarafından geliştirilen ve Chrome’dan farklı olarak açık kaynak kodlu olan bir internet tarayıcısıdır. Açık kaynak kodlu olması demek, eğer isterseniz tarayıcının kodlarını inceleyerek kendi tarayıcınızı geliştirebilmeniz demek. Yani kodların üstüne yeni özellikler ekleyerek kendi tarayıcınızı oluşturabiliyorsunuz. Elbette bu çok iyi bir şey. Ancak bu durumu kötüye kullananlar da var. Tekno bilim adamı ailesi olarak bu yazıda sizlere Chromium tarayıcısı nedir? Chromium tarayıcısı nasıl kaldırılır? Sorularının cevabını vermeye çalışacağız.

Chromium tarayıcısı nedir?

Chromium Nedir? Chromium Nasıl Kaldırılır?

Chromium tarayıcısı açık kaynak kodlu bir tarayıcıdır. Bu da elbette ki oldukça faydalıdır. Eğer programlama bilginiz varsa tarayıcının açık olarak sunulan kaynak kodlarını inceleyerek kendi tarayıcınızı yapabilirsiniz. Ayrıca tarayıcının normal hali de oldukça hızlı ve stabil çalıştığı için herkes bu tarayıcıyı kullanabilir. Zaten Chrome tarayıcısı da Chromium üzerine yazılmış bir tarayıcıdır.

Chromium’un açık kaynaklı olması iyi bir şey olsa da bazı insanlar bunu kötü amaçla kullanabiliyor. Eğer chromium tarayıcısını kullanırken reklamlarla karşılaşıyorsanız, kötü amaçlı insanların yayınladığı Chromium programını kullanıyor olabilirsiniz.

Chromium virüs mü?

Chromium Nedir? Chromium Nasıl Kaldırılır?

Chromium açık kaynak kodlu olunca, bazı kötü amaçlı insanlar bu tarayıcının üzerine reklamlar yerleştirebiliyor. Reklam yerleştirip yayınlayınca da başka insanlar indiriyor ve reklamları görmeye başlıyor. Tabii ki de kullanıcılar reklam gördükçe yayınlayan para kazanıyor. Eğer Chromium tarayıcısını doğru kaynaklardan indirmediyseniz, tarayıcıda gezinirken reklamlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu arada yalnızca içinde reklam virüsleri de olmayabilir. Bunların yanı sıra keylogger gibi çok daha kötü amaçlı virüs yazılımları da Chromium içinde yer alabilir. Eğer Chromium’u resmi Google kaynağı olan chromium.org üzerinden indirmediyseniz, bu kötü yazılımlar bilgisayarınıza geçmiş olabilir. Öyle ise Chromium’u bilgisayarınızdan nasıl kaldırabileceğinizden bahsedelim.

Chromium nasıl kaldırılır?

Chromium Nedir? Chromium Nasıl Kaldırılır?

Chromium tarayıcısı her ne kadar zararsız olsa da üstte anlattığımız şekilde bazı kötü amaçları insanlar tarafından maalesef zararlı hale getirilebiliyor. En çok karşılaşılan durum da sürekli reklamların çıkması. Eğer sizin de tarayıcınızda reklamlar çok fazla çıkıyorsa bu tarayıcıyı bilgisayarınızdan kaldırarak kurtulabilirsiniz.

Eğer bilgisayara format atarak bu yazılımı silmeyi düşünüyorsanız pek mümkün olmayabilir. Çünkü bu yazılım orijinal programları taklit edebiliyor. Bu sayede format atılsa dahi gitmeyebiliyor. Bu yazılımı atmanın yolu antivirüs programlarından da geçmiyor. Çünkü anti virüs programları bu yazılımı tespit edemeyebiliyor. Bu yazılımı temizleyebilmek için anti kötücül yazılımlar yüklemeniz gerekiyor. Bunlar da sırasıyla;

olarak karşımıza çıkıyor. Elbette ki farklı anti kötücül yazılımlar da kullanabilirsiniz. Ayrıca zararsız olan Chromium yazılımını şu şekilde kaldırabilirsiniz;

  • Denetim Masası
  • Program Ekle/Kaldır
  • Ardından Chromium yazılımını bulup tıklayın ve kaldır seçeneğine tıklayın.

Chromium nasıl indirilir?

Öncelikle Chromium indirmek için en güzel kaynaklardan olduğu için tamindir’i tavsiye ediyoruz. Buraya tıklayarak tamindir üzerinden Chromium tarayıcısını güvenle indirebilirsiniz

Please write your comments

deneme bonusu