İLİŞKİLERDE TERS PSİKOLOJİ TEKNİKLERİ - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

İLİŞKİLERDE TERS PSİKOLOJİ TEKNİKLERİ

İLİŞKİLERDE TERS PSİKOLOJİ TEKNİKLERİ

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno Bilim Adamı ailesi ,

Ters psikoloji nedir? , nereden öğrenilir gibi sorular hakkında çok fazla konuşulan ancak doğru bilgiye her zaman ulaşılamayan “gizli” konulardır. Bugün bu konuya değinmek istiyoruz.

Kısaca özetlersek bu, çevrenizdeki insanların ve özellikle ilişkilerinizdeki partnerlerinizin sizin istediğinizi yapmasını veya söylemesini sağlamak için kullanabileceğiniz etkili bir yöntemdir. Onlara sadece istenen şeyin tam tersini söylüyorsunuz ve yapıyorlar. Cazip geliyor, değil mi?

Ters psikolojiyi kullanmakla ilgili dikkat etmeniz gereken ilk şeylerden biri, bu tekniğin tanıdığınız herkes üzerinde işe yaramayacak olmasıdır. Genelde iki tür insan vardır: uyumlu insanlar ve dirençli insanlar.

ters-psikoloji-teknikleri
ters-psikoloji-tekniği

Dirençli insanlar onlara söylenen şeyler hakkında daha önyargılı, çekingen ve sorgulayan olma eğilimindeyken, uyumlu insanlar çok fazla düşünmeden sadece onlara verilen talimatları takip etme eğilimindedir.

Eğer tanıdığınız yada tanımadığınız birisi üzerinde ters psikoloji uygulamaya karar verirseniz, ne tür bir insanla uğraştığınıza dikkat etmeli ve yazının devamında anlattığımız taktiklerin işe yarayıp yaramayacağına yöntemi uygulamadan önce karar vermelisiniz.

Ancak bazı insanlara karşı ters psikoloji ne kadar çabalarsanız çabalayın işe yaramayabilir. Her bireyin özgür iradesi olduğunu ve karar verirken kendi seçimlerini yaptığını asla unutmayın.

İlişkilerde ters psikoloji teknikleri hakkında bilmeniz gerekenler

İşinize gelmeyen bir durumda arkadaşlarınızın sizin fikrinizi savunmasını istemeniz veya uzaklaşan, sizden soğuyan bir eski sevgiliyi geri kazanmak ters psikoloji yönteminin en sık başvurulduğu anların başında gelir. Karşınızda; ters psikoloji konusunda uzmanlaşmak isteyen herkesin uygulaması gereken adımlar:

  • Bu yöntem, doğası gereği fikirlere önyargılı yaklaşan ve ne yapması gerektiğinin söylenmesinden nefret eden kişilerde daha etkilidir.
  • Duygusal, kendine aşırı güvenen ve sinirli insanlar da ters psikolojiden etkilenmeye son derece yatkındır.
  • Diğer kişiye meydan okuyun, ulaşmak istediğiniz şeye aykırı bir argüman üzerinde ısrar edin. Kişinin kendi kararını verdiğini düşünmesini sağlamaya çalışın.
  • Ters psikoloji kullanırken, özellikle de çocuklarda kullanıyorsanız kesinlikle sakin olun, panik ve ısrar olumsuz sonuçlara yol açabilir.
  • Nihai hedefinizi aklınızda tuttuğunuzdan emin olun.
  • Gerçekten istediğiniz şeyin tam tersini söyleyin ve ses tonunuzu bunu söylerken değiştirmemeye çalışın.
  • Sadece arkadaş olmak isteyen birini sevgili olmaya ikna etmeye çalışacaksanız, onlara hemfikir olduğunuzu ve arkadaşlıklarından başka bir şey istemediğinizi söyleyin.
  • Bunu bir meydan okuma olarak da kullanabilirsiniz: ‘Bahse girerim zamanında varamazsın!’
  • İkna edici göründüğünden emin olun ve tekniği uygulamadan önce ayna karşısında pratik yapın. Eski erkek / kız arkadaşınız üzerinde bu yöntemi uygulamak istiyorsanız sizin için en önemli adım bu. Sizi çok iyi tanıyan insanlar karşı kusursuz bir doğallıkta davranmanız gerekiyor.
  • Bu tekniği kimin üzerinde kullandığınıza dikkat edin ve bu yöntemi ciddi durumlarda kullanmaktan kaçının.

    Ters psikoloji, doğru kullanılmazsa geri tepebilir, bu yüzden asla çok ileri gitmeyin, aksi takdirde insanları manipüle etmeye çalışan birisi olarak tanınacaksınızdır.

Son olarak, sizi ters psikolojiyi en saf haliyle görebileceğiniz aşağıdaki videoyu izlemeye davet ediyoruz.

Please write your comments

deneme bonusu