Araç sahipleri buraya: TÜSED’den önemli uyarı! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Araç sahipleri buraya: TÜSED’den önemli uyarı!

Araç sahipleri buraya: TÜSED’den önemli uyarı!

Araba kazaları ve araçların değer kaybı konularında zaman zaman sıkıntılar yaşanıyordu. TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem de kazaya karışmış olan ve bununla birlikte de değer kaybı yaşamış olan araçların seyri ile ilgili bazı uyarılar yaptı. Tekno bilim adamı ailesi olarak bu yazıda sizlere TÜSED’den araç sahiplerine yapılmış olan önemli uyarı hakkında bilgi vereceğiz.

TÜSED Başkanı açıklama yaptı

Araç sahipleri buraya: TÜSED'den önemli uyarı!

Özellikle yakın zamanda araç değer kaybı konusunda oldukça basında oldukça fazla haber çıkıyordu. Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) tarafından da bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Bu önemli konu ile ilgili konuşan TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, kaza sonrası değer kaybı tazminatlarının aracın sahibi tarafından istenilemediği, değer kaybı rapor tanzimlerinin sıra usulüyle ataması prosedürüne ters şekilde davranıldığı şeklinde olan ifadelerin doğru olmadığını söyledi. TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem’in açıklaması şöyle;

“Birçok araç sahibi, araç değer kaybı konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Araçlardaki değer kaybının, sigorta şirketleri tarafından hesaplandığı, hak kaybının yaşandığı ve hatta talep edilen tazminatların ödenmediği şeklinde söylemler var. Değer kaybı tazminatları, sigorta şirketleri tarafından değil; Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden sıra esasına göre atanan, ilgili branşta ruhsat sahibi, bağımsız ve tarafsız sigorta eksperleri tarafından hesaplanmaktadır.”

“Eğer bir kaza yaptıysanız ve kaza nedeniyle aracınızda oluşan değer kaybının hesap edilmesini istiyorsanız, E-Devlet üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/sbgm-eksper-atama ) veya Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ nin (SBM) web sayfası üzerinden ( www.sbm.org.tr ) online “İşlemler” menüsü altındaki “Eksper Atama” adımlarını takip ederek değer kaybı raporu için eksper ataması yapabilir, ayrıca Zorunlu Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesini düzenlemiş olan sigorta şirketinden de talepte bulunulabilirsiniz. Vatandaşın talebi sonrasında sistem, sıra esasına göre dosyaya eksper ataması yapmakta; atanan ilgili branştaki ruhsat sahibi, tarafsız ve bağımsız sigorta eksperi hak sahibi ile temasa geçerek araç üzerindeki değer kaybını ilgili mevzuat çerçevesinde, tam, doğru ve eksiksiz olarak tespit ederek raporunu oluşturmaktadır. Ekspertiz raporunda tespit edilen tutar, Sigorta Şirketi tarafından değerlendirilerek tazminat ödemesi doğrudan hak sahibinin banka hesabına kesintisiz olarak yapılmaktadır.”

Please write your comments

deneme bonusu