IR Nedir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

IR Nedir

IR Nedir

Merhaba Teknoloji Haberleri sevenler, IR nedir, sorusu özellikle de güvenlik kamerası sistemleri için oldukça kullanışlı olan bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yapıyı kullanarak, güvenlik kameraları için hem kullanışlı hem de kolay bir yapıya kavuşmuş olacaksınız.

IR, kısaltmasının tam açılımı da; Infra Red olarak açılmaktadır. Kızılötesi bir sisteme sahip olması sayesinde, kameralar için çok kullanışlı olan mekanizmayı da devamında getirmesi amaçlanmıştır.

Bildiğiniz üzere kameralar sadece gündüz değil, aynı zamanda geceleri de çalışmaktadır. Haliyle gece görüşü kameraların vazgeçilmez parçalarından birisi haline geliyor. Tam da bu sırada IR teknolojisi sayesinde, gece görüşü yapılabilir halde olunduğunu anlayabileceksiniz.

Gece görüşü, güvenlik kameraları sistemleri için kullanışlı olacaktır. Hem gece de izlemeye devam eden kameralar, bu sayede çok daha iyi bir görüş açısına ve kalitesine sahip olacaktır. Aynı zamanda montajı ve kurulumu da oldukça kolaydır.

IR Nedir
IR Nedir

IR Nedir?

Gece görüşü sırasında, ışığın azaldığı zamanlarda meydana gelmektedir. Bu sırada IR özelliği aktif olarak karşımıza çıkmaktadır. IR özelliği sayesinde, içerisinde mekanik bir yapı olması nedeniyle kolaylıkla devreye girmektedir. Karanlıkta görüntü alabilme özelliği sayesinde, artık düşünmeden güvenlik kameralarını kullanabiliyor olacaksınız.

IR özelliği barındıran kameralar, aynı zamanda UP66 korumasına da sahip olacaktır. Bu da demek oluyor ki, hem suya hem de toza karşı oldukça dayanıklıdır. Gerek muhafazası olsun gerek montaj ayarı gerek ise de lensi olsun, içerisinde olduğu için kurulumu da oldukça kolay olacaktır.

IR Özelliğinin Kullanılması

Kameralar için temel ihtiyaçlardan birisi kesinlikle ışık olacaktır. Bu ışık sayesinde gereken görüntü kalitesi karşımıza çıkacaktır. Yeterli oran ve miktarda bir ortamda ışık bulunmazsa, görüntü yeteri kadar da anlaşılır olmayacaktır. IR teknolojisi sayesinde ise tamamen kolay bir şekilde bu problemin önüne geçmiş olacaksınız.

IR sistemi ile gece görüntüsünün kalitesi, şu etmenlere bağlı olacaktır:

  • Resim algılamada kalite ve hassas olması
  • IR led lamba gücü ve baplı olarak yansıyacak ışığın miktarı
  • Kamera için lens büyüklüğü
  • Işığın yansıtıldığı resimde olan büyüklüğüne ve cismin şekline

göre değişiklik gösterecektir.

Please write your comments

deneme bonusu