Dosyaları Programsız PDF Yapmak - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Dosyaları Programsız PDF Yapmak

Dosyaları Programsız PDF Yapmak

Herkese Merhaba! Dosyaları Programsız PDF Yapmak, konusunda sizlere bugün bazı bilgilerden söz edeceğiz. Bildiğiniz üzere bilgisayar üzerinden dosya ve belge oluşturmak oldukça kolaydır. Fakat sonucunda bunların paylaşımı ne güvenli olur ne de kolay olur. Tam da bu zamanlarda için oldukça kolay bir dosya formatı bulunmaktadır.

PDF dosya türü, hem güvenilir hem de oldukça kolay kontrol edilebilir bir sistem olacaktır. Bu sistem sayesinde bilgisayar üzerinden herhangi bir işinizi hallederken, yorulmayacak ve çok fazla zaman kaybetmeyeceksiniz. Programsız bir şekilde bir dosyayı PDF yapmak için sizlere kısa bilgilerden söz edeceğiz.

Dosyaları Programsız PDF Yapmak
Dosyaları Programsız PDF Yapmak

PDF Nedir?

Program olmadan bir dosyayı PDF yapmak konusunda bilgi vermeden önce, PDF doya nedir ve ne işe yarar konusundan bahsedeceğiz. Gerek işletim sistemi gerek yazılım gerek ise de donanım ile bağımsız olan bir dosya türüdür. Bu dosya türünün en büyük avantajı, kolay kullanılabilir olması olacaktır. Haricinde PDF, Taşınabilir Dosya Formatı anlamına gelecektir. Bu dosya türü hem elektronik ortamda imzalanabilir hem de ücretsiz olarak sunulacaktır.

Dosyaları Programsız PDF Yapmak

Aslında ücretli veya ücretsiz olarak birçok farklı program sunuluyor olmaktadır. Bu programlara ihtiyaç olmadan, direkt olarak nasıl bir dosyayı PDF’e çevirebilirsiniz, bunu anlatacağız. Sadece bir Word dosyasını PDF’e çevireceksiniz, şu adımları izlemeniz gerekecektir:

  • PDF’e çevirmek istediğiniz Word dosyanızı açın.
  • Sol üst köşede bulunan Ofis sekmesine tıklayarak, “Farklı Kaydet” butonunu açın.
  • Burada karşınıza “PDF” veya “XPS” olan seçeneğini tıklayın.
  • Buradan bir pencere açılacaktır. Açılan bu pencerede dosyayı nereye kaydetmek istiyorsanız, orayı seçin.
  • “En küçük boyut” gibi bir seçeneği olan kaydetme alanı açılacaktır. Bu sayede eğer dosya içerisinde resim varsa, boyutuna da zarar gelmeyecektir.
Please write your comments

deneme bonusu