Microsoft, Discord’u 10 milyar dolara satın almak için görüşüyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Microsoft, Discord’u 10 milyar dolara satın almak için görüşüyor

Microsoft, Discord’u 10 milyar dolara satın almak için görüşüyor

Merhaba tekno bilim adamı okuyucuları; GitHub’ı 2018’de 7,5 milyar dolara satın aldıktan sonra, Microsoft artık gözlerini oyuncular tarafından yaygın olarak kullanılan bir anlık mesajlaşma hizmeti olan Discord dikmiş durumda. Anlık mesajlaşma hizmetinin büyük bir oyuncu çekiciliğine sahip olmasına rağmen, platformda oyuncu olmayan birçok sunucu zaten mevcut olduğundan, konu segmentlerinde yaygın olarak benimsenme potansiyeline sahiptir.

Konuya aşina bir kişiye göre, Discord ilgiyi ölçmek için Microsoft’a başvurdu ve şu anda görüşmelere Xbox şefi Phil Spencer liderlik ediyor. Bu haber, Discord’un geçen yıl Aralık ayında 7 milyar dolarlık bir değerleme ile 100 milyon dolar topladıktan sonra geldi.

Geçmişte Epic Games ve Amazon ile de benzer tartışmalar yapıldı, konuya aşina iki kişi yayına anlattı. Görüşmeler hala erken safhada gibi görünüyor ve bir anlaşma henüz sonuçlanmadı. Rapor, Discord’un işini satmak yerine halka da açılabileceğini belirtiyor. Hem Microsoft hem de Discord, Bloomberg’in yorum talebine yanıt vermedi.

Discord
Discord

Aralık 2020’de yayınlanan rakamlara göre Discord, aylık 140 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Geçen yıl şirket, 2019’daki 45 milyon dolardan büyük bir artışla 130 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Ancak, bu muhteşem performansa rağmen, şirket hala kârlı değil.

Yeni Bir Slogan “Konuşacak Yeriniz”

Discord her zaman oyuncular için oluşturulmuş bir platform olarak görülüyor, ancak 2020 yılının Haziran ayında şirket, oyun odaklı çekiciliğini ortadan kaldıracağını ve herkesi kapsayıcı olmaya çalışacak yeni bir kimliğe bürüneceğini duyurdu. Bu yeni stratejinin bir parçası olarak, şirket web sitesini yeniden tasarladı ve yeni bir slogan olan “Konuşacak yeriniz” yayınladı. Şirket ayrıca, kullanıcı alıştırma deneyimini iyileştirme, istemcideki yerleşik şakaları daha az oyuna özgü hale getirme ve sunucu kapasitesini ve güvenilirliğini artırma sözü verdi.

Please write your comments

deneme bonusu