TikTok’un rakibi YouTube Shorts kullanıma sunuldu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

TikTok’un rakibi YouTube Shorts kullanıma sunuldu

TikTok’un rakibi YouTube Shorts kullanıma sunuldu

Merhaba saygıdeğer tekno bilim adamı takipçileri; TikTok rakibi YouTube Shorts, artık ABD’de yayında. YouTube, geçtiğimiz yıl TikTok’a benzer bir kısa video formatı olan Shorts adlı yeni bir özelliği duyurdu. Duyurulmasından yaklaşık altı ay sonra, YouTube nihayet ABD’de bu özelliği beta sürümünde kullanıma sunmaya başladı.

Shorts, 60 saniyeye kadar uzunlukta olabilir ve ana sayfadaki Shorts rafında görünebilir. Shorts ayrıca varsayılan olarak kanal sayfalarında öne çıkarılır ve hatta abonelik özet akışlarınızda bulunabilir.

YouTube Shorts, TikTok’a benzer bir deneyim sunsa da, mevcut haliyle zengin özelliklere sahip değildir. Tüm zorluklara rağmen, TikTok popülaritesini artırmaya devam ediyor ve 2021’de aylık ortalama 1,2 milyar aktif kullanıcıya ulaşacağı tahmin ediliyor.

YouTube Shorts
Shorts

Shorts şu anda yalnızca belirli kullanıcılara sunulduğunu belirtmek gerekir. Özellik telefonunuzda görünmezse Play Store’dan YouTube beta programına katılmayı deneyebilirsiniz. Google, özelliğin tam olarak ne zaman herkese sunulmaya başlayacağını henüz açıklamadı. Ayrıca özelliğin küresel olarak kullanıma sunulmasıyla ilgili hiçbir bilgi yok.

YouTube Shorts Erken Erişim Nasıl Sağlanır?

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyorsanız, YouTube Shorts videoları kısa süre içinde cihazınızdaki YouTube uygulamasında görünmeye başlayacaktır. Bu birkaç gün olmazsa, bunun yardımcı olup olmadığını görmek için Android’de YouTube beta programına katılmayı deneyebilirsiniz.

Bir Shorts videosu yüklemek için, YouTube uygulamasında + simgesine, ardından Video’ya dokunmanız ve ardından Kısa video oluştur seçeneğini seçmeniz gerekir.

Please write your comments

deneme bonusu