Twitter, COVID-19 aşısı ile ilgili yanlış bilgilendirme yapanlara ceza uygulayacak - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Twitter, COVID-19 aşısı ile ilgili yanlış bilgilendirme yapanlara ceza uygulayacak

Twitter, COVID-19 aşısı ile ilgili yanlış bilgilendirme yapanlara ceza uygulayacak

Merhaba tekno bilim adamı okuyucuları; COVID-19 aşısı dünya çapında uygulanmaya başladıkça Twitter, aşılar hakkında defalarca yanlış bilgi yayan hesaplar için beş ihtar politikası uyguluyor. Bu politikayı desteklemek için platform, özellikle aşı ile ilgili yanlış bilgiler için uyarı etiketlerini de uygulamaya koyuyor.

COVID-19 Aşı Yanlış Bilgileri İçin Yeni Etiketler

Twitter blogundaki bir gönderide platform, COVID-19 aşısı hakkında yanıltıcı bilgiler içeren Tweetlere yeni etiketler ekleyeceğini duyurdu. Platform halihazırda, genel olarak COVID-19 hakkında yanlış bilgiler içeren Tweetlere etiketler yerleştiriyor, ancak bu yeni etiketler özellikle aşılar için.

Yeni etiket şu şekildedir: “Bu Tweet yanıltıcı olabilir. Sağlık yetkililerinin neden COVID-19 aşılarını çoğu insan için güvenli bulduklarını öğrenin.”

Etiketi tıkladığınızda, “Twitter’ı güvenilir bilgiler için bir yer olarak tutmaya yardımcı olun. Paylaşmadan önce daha fazlasını öğrenin” yazan bir açılır pencere görürsünüz. Daha fazlasını bul düğmesini seçmek sizi COVID-19 aşıları hakkında güvenilir bir kaynağa bağlayacaktır.

Twitter, çalışanlarının yanlış aşılarla ilgili Tweetleri inceleyeceğini ancak ileride süreci otomatikleştirmeyi umduğunu belirtti. Bu etiketler şu anda yalnızca İngilizce Tweetlere uygulanıyor, ancak Twitter yakında bunları diğer dillere de genişletmeyi planlıyor.

COVID-19 aşısı
Twitter COVID-19 aşısı

Twitter, Tekrarlanan Suçlular İçin Bir Sistem Uyguluyor

Twitter, etiketlerin yanı sıra, Twitter’ın COVID-19 aşılarına ilişkin yanlış bilgilerle ilgili kurallarını sürekli olarak ihlal edenleri cezalandırmak için bir sistem başlatıyor. Bir kullanıcı kuralları ihlal ettiğinde, Twitter onu içeriğinin etiketlendiğini veya kaldırıldığını bildirir. Twitter, yalnızca bir kez kuralları çiğnemişse kullanıcı hakkında hiçbir işlem yapmayacaktır.

Ancak bir kullanıcı Twitter’ın COVID-19 yanlış bilgilendirme politikasını iki veya üç kez ihlal ederse, kullanıcı 12 saat boyunca hesabından kilitlenir. Dört ihlal, bir haftalık uzaklaştırmaya yol açar ve beş ihlal kalıcı bir yasak anlamına gelecek.

Please write your comments

deneme bonusu