Evde Wi-Fi Çalışmıyor Sorunu Nasıl Giderilir? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Evde Wi-Fi Çalışmıyor Sorunu Nasıl Giderilir?

Evde Wi-Fi Çalışmıyor Sorunu Nasıl Giderilir?

Evdeki Wi-Fi sorunlarının yüzde doksan dokuzu, yönlendiricinin fişini çekip beş saniye bekledikten sonra tekrar takarak giderilebilir. Bu, cihazı sıfırlar ve genellikle hızı artırır. Ancak bu, sorununuzu çözmezse, bu kılavuz size aşağıdakiler gibi en yaygın ev Wi-Fi sorunlarından bazılarıyla başa çıkmak için doğrudan bir referans sağlayacaktır: veya cihazlarla bağlantı yok. Bu yazıda size evdeki Wi-Fi çalışmıyor sorununu nasıl gidereceğinizi öğretmeye çalışacağız.

Eve geliyorsunuz ve dizüstü bilgisayarınızı ev Wi-Fi ağınıza bağlamaya çalışıyorsunuz. Genellikle anında bağlanır, ancak nedense ağ daha ileri gitmenize izin vermez. Ya da sıfır bir telefon alıyorsunuz ama eve getirdiğinizde wifi’nize bağlanamıyorsunuz. Ne oluyor? Aşağıda ev Wi-Fi çalışmıyor düzeltme adımlarından bahsettik.

Evdeki Wi-Fi Çalışmama Sorunlarını Düzeltmenin 4 Yolu

WiFi’nizin Diğer Cihazlarda Çalışıp Çalışmadığını Görün

Sorunun bilgisayarınızdan mı yoksa yönlendiricinizden mi olduğunu anlamak için akıllı telefon gibi başka bir cihazdan WiFi ağınıza bağlanmayı denemelisiniz. Bu, sorunun yönlendiricinizde mi yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu size söyleyecektir.

Evde Wi-Fi Çalışmıyor Sorunu
Evde Wi-Fi Çalışmıyor Sorunu

Yönlendiricinizi ve Modeminizi Yeniden Başlatın

Yönlendiricinizi ve modeminizi yeniden başlatmak, WiFi’niz çalışmadığında yapılacak ilk şeylerden biridir. Bu cihazları yeniden başlatmak için her bir cihazın arkasındaki güç kablosunu çıkarın ve tekrar takmadan önce en az 30 saniye bekleyin.

30 saniye bekledikten sonra önce modeminizi bağlayınız. Ardından, yönlendiricinizi yeniden bağlamadan önce 60 saniye daha bekleyin. Son olarak, WiFi’nizi test etmeden önce iki dakika daha bekleyin.

Kablolarınızı ve tellerinizi kontrol edin

Teller ve kablolar tekrar tekrar çekildiğinde genellikle gevşer veya hasar görür. İnterneti modeminize taşıyan hat, bir koaksiyel kablo (kablo TV için kullanılanın aynısı), bir Ethernet kablosu veya bir telefon kablosudur. Kablo sorunlarını gidermenin en iyi yolu, fazladan varsa hepsini değiştirmektir.

Aksi takdirde, bu kabloları hem modeme hem de duvar prizine bağladığınızdan emin olun. Ethernet ve telefon kabloları bir prize tam olarak takıldığında tık sesi çıkarmalıdır. Koaksiyel kablolar sıkıca vidalanmalıdır. Ayrıca hasar olup olmadığını kontrol edin. Kordonun yırtılmış mı yoksa bir evcil hayvan tarafından çiğnenmiş mi olduğuna bakın. Ethernet ve telefon kabloları, içindeki bakır teller çok ince olduğu için özellikle hasar görme eğilimindedir.

Bir Ethernet Kablosu ile WiFi Yönlendiricinize Bağlayın

Diğer cihazlarınız bağlanabiliyorsa ancak WiFi’niz bilgisayarınızda hala çalışmıyorsa, bir Ethernet kablosu kullanarak doğrudan yönlendiricinize bağlamayı denemelisiniz. Bu, sorunun yönlendiricinizde mi yoksa bilgisayarınızda bir sorun mu olduğunu size söyleyecektir. Bunu, yönlendiricinizin arkasındaki kullanılabilir bağlantı noktalarından birine ayrı bir Ethernet kablosu takarak yapabilirsiniz.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/kGZDt42
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu