Ziyaretçilere Küfür Eden Beş Papağan Gösterimden Alındı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Ziyaretçilere Küfür Eden Beş Papağan Gösterimden Alındı

Ziyaretçilere Küfür Eden Beş Papağan Gösterimden Alındı

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno bilim adamı takipçileri,

Zekâları ve yetenekleriyle bizi vakit zaman şaşkınlığa uğratmayı başaran papağanlar, bilhassa insan üzere konuşabilmeleriyle pek çok kişinin en sevdiği kuş tipi oluyorlar. Papağanlar, sadece duyduğu sesleri taklit edebildikleri içinse bazen kulağa güzel gelmeyen ve kendilerinin ne manaya geldiğini bilmedikleri kimi tabirleri dışa vuruyorlar.

İşte buna bir örnek de İngiltere’deki Lincolnshire Yaban Hayatı Parkı’nda yaşandı. Parkta yaşayan beş papağan, parkın ziyaretçilerine insan üzere küfür etmeye başladılar. Afrika gri papağanı cinsindeki papağanlar, bu davranışları nedeniyle daima birlikte ziyaretçilerin gözünden uzaklaştırıldılar.

Papağanlar sırf ziyaretçilerin değil, birbirlerinin de gazına geliyordu:

Ziyaretçilere Küfür Eden Beş Papağan Gösterimden Alındı

Beş papağan, ağustos ayında Lincolnshire Parkı’na getirilmiş ve karantinaya alınmıştı. Ama papağanlar karantinadan çıkarılıp ziyaretçilerin karşısına getirilince ziyaretçilere küfür etmeye başlamışlardı. Üstelik papağanların kendi ortalarında kurduğu irtibat de bir epey değişikti.

Bir park yetkilisi, papağanlar hakkında yaptığı açıklamada birinci başlarda papağanlarla çalışmanın epey eğlenceli olduğunu söyledi. Karantina altındayken de küfür eden papağanların dışarıya çıkarıldıklarında bu alışkanlıklarını bırakacakları ümit edilse de işler bu türlü yürümedi.

Ziyaretçilere Küfür Eden Beş Papağan Gösterimden Alındı

Beş papağan, kendilerini görmeye geren ziyaretçilere küfür ediyorlardı. Bu yetmezmiş üzere şayet küfürlerine gülerek yahut şok olarak reaksiyon veren bir ziyaretçi olursa papağanlar, daha da küfür etmeye başlıyorlardı. Üstelik bir papağan küfür edince başka papağanlardan birisi ya da kimileri da gülüyor, böylelikle reaksiyon nedeniyle küfür eden papağanlar birbirlerinin yansıları sonucunda da küfür ediyorlardı. Yani ortada zincirleme bir tepki oluşuyordu.

Bu durum birtakım ziyaretçilerin rahatını bozmasa da park idaresi, hafta sonları parka çocuk ziyaretçiler geldiği için papağanları kaldırmaya karar verdi. Papağanlar, birbirlerinden ayrılarak farklı kolonilere gönderildi. Park görevlileriyse papağanların bu kolonilerde farklı sözler öğrenmelerini umuyorlar.

Ziyaretçilere Küfür Eden Beş Papağan Gösterimden Alındı

Ama şu noktada ortada hiç de iç açıcı olmayan bir tablo duruyor. Çünkü farklı kolonilere gönderilen papağanların o kolonilerdeki sözleri öğrenmek yerine kolonilere küfür öğretme olasılıkları da bulunuyor. Bu türlü bir şey gerçekleşirse park idaresi ne yapacağını şimdi bilmiyor.

Aslında bu durum, birebir park idaresinin papağanlarla yaşadığı birinci enteresan durum da değildi. Bu yılın başında Chico isimli bir papağan, Beyonce’nin ‘If I Were a Boy’ kesimini seslendirerek toplumsal medyada viral olmuştu. Hatta papağanın kendi Instagram hesabı bile açılmıştı.

Please write your comments

deneme bonusu